در این مطلب قصد داریم تا در خصوص نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ توضیحاتی را بیان کنیم. اگر شما هم در فکر تعویض رادیاتور خود هستید، با ما همراه باشید.

 

رادیاتور شوفاژ از جمله وسایل گرمایشی است که در صورت نگهداری صحیح می تواند سال های طولانی بین 10 تا 15 سال مورد استفاده قرار بگیرد.

اما با گذر زمان ممکن است مشکلاتی در این وسیله ایجاد شود، که از آن جمله می توان به پوسیدگی های عمیق در بدنه رادیاتور، زنگ زدگی، رسوب خوردگی و گرفتگی شدید در مسیر لوله های رادیاتور اشاره کرد.

در این حالت با علائمی همچون کاهش بازدهی رادیاتور و توزیع نامتناسب حرارت در قسمت بالا و پایین رادیاتور شوفاژ مواجه می شویم.

در حدی که با هواگیری مداوم دستگاه و حتی اقدام بر اساس فیلم شستشوی مدار پکیج و رادیاتور هم مشکل دستگاه رفع نخواهد شد.

هر چند می توان برای افزایش طول عمر استفاده از رادیاتور شوفاژ از مواد شیمیایی محافظ پکیج که خاصیت ضد رسوب خوردگی و هواگرفتن دارند، در سیستم پکیج و رادیاتور استفاده کرد.

اما وقتی با علائم ذکر شده در دستگاه مواجه می شویم، هیچ راهی جز اقدام به تعویض رادیاتور شوفاژ باقی نمی ماند.

توجه داشته باشید که تعویض رادیاتور شوفاژ می تواند یک پروژه پیچیده باشد، اما عمل بر اساس مراحل ذکر شده در این مطلب می تواند این کار را ساده تر کند.

 

نکات مهمی قبل از اقدام به تعویض رادیاتور شوفاژ

قبل از اقدام به تعویض رادیاتور شوفاژ لازم است به چند نکته مهم توجه داشته باشید:

  1. خرید رادیاتور شوفاژ باکیفیت

همانطور که گفتیم رادیاتور شوفاژ از جمله وسایلی در ساختمان است که عمر طولانی مدت دارد، اما لازمه این امر در کنار توجه به نکات مهم در زمینه سرویس پکیج این است، که جنس بدنه رادیاتور تهیه شده با کیفیت باشد.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ1

با توجه به اینکه امروزه ما شاهد انواع رادیاتور پره ای، رادیاتور، شیشه ای و رادیاتور قرنیزی هستیم، انتخاب رادیاتور باکیفیت می تواند کمی پیچیده به نظر برسد.

اما همانطورکه در مطلب معایب و مزایای رادیاتور پنلی و پره ای گفتیم، جنس بدنه رادیاتور پره ای از آلومینیوم است. همین موضوع سبب انتقال بالای حرارت از بدنه رادیاتور پره ای به محیط می شود.

همچنین احتمال رسوب گرفتگی، زنگ زدگی و پوسیدگی بدنه رادیاتورهای پره ای در مقایسه با رادیاتورهای پنلی که از ورق های فولاد ساخته شده اند، کمتر است.

هر چند امروزه رادیاتورهای پنلی را در مدل های پربازده نیز طراحی و تولید می کنند.

از جمله خصوصیات رادیاتورهای پنلی می توان به انتقال حرارتی بسیار بالا، ماندگاری بیشتر گرما در فلز، کاهش مصرف سوخت و کاهش استهلاک پکیج اشاره کرد.

  1. توجه به زیبایی ظاهری رادیاتور جدید

با توجه به اینکه استفاده از رادیاتورهای مدرن در طراحی داخلی ساختمان های لاکچری و لوکس تاثیر زیادی در زیبایی ساختمان ها دارد، پارامتر زیبایی نکته بسیار مهمی است که باید در انتخاب و خرید رادیاتور جدید مد نظر قرار دهیم.

در این بین رادیاتورهای پنلی به دلیل داشتن سطح یکدست و تنوع رنگ و همچنین رادیاتورهای شیشه ای با طراحی های منحصر به فرد ظاهر خود، توانسته اند نظر بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی را جلب کنند.

به منظور ملاحظه و اطلاع از قیمت خرید رادیاتور پنلی در دیجی کالا و خرید رادیاتور شیشه ای موجود در دیجی کالا بر روی لینک هر کدام بزنید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ2

  1. بررسی محل نصب رادیاتور شوفاژ

نکته آخر در هنگام تعویض رادیاتور شوفاژ این است، که محل مورد نظر برای نصب رادیاتور را به خوبی بررسی کنید.

این محل معمولاً بر روی دیوار می باشد، که باید میزان مقاومت دیوار سنجیده شود تا بتوان بدون هیچ مشکلی رادیاتور را بر روی آن نصب کرد.

به عنوان مثال اگر دیوار پشتی محل نصب رادیاتور جدید با سنگ پوشیده شده است، دست شما برای انتخاب جنس رادیاتور بازتر است، چرا که میزان مقاومت دیوار بالاست.

حتی اندازه رادیاتور جدید را می توان با توجه به جنس دیوار در نظر گرفت، هر چه دیوار عریض تر و محکم تر باشد، می شود از رادیاتور در سایز بالاتر و بدنه سنگین تر استفاده کرد.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ3

 

ابزار مورد نیاز برای تعویض و نصب رادیاتور شوفاژ

  • رادیاتور شوفاژ جدید به تعداد مورد نیاز
  • براکت رادیاتور شوفاژ
  • رول پلاگ
  • پیچ، مهره و واشر
  • درپوش شیر پایین رادیاتور
  • درپوش شیر هواگیری رادیاتور

تمامی این ابزار ذکر شده در داخل پک رادیاتور شوفاژ خریداری شده موجود است، بنابراین قبل از اقدام به برداشتن رادیاتور قبلی و نصب رادیاتور جدید، مطمئن شوید تمام ابزار مورد نیاز برای نصب رادیاتور را دارید.

همچنین برای اجرای این پروژه به ابزار دیگری نیز نیاز دارید:

  • آچار فرانسه
  • آچار هواگیری رادیاتور
  • سطل
  • آچار آلن بزرگ
  • دریل
  • پارچه
  • شیر ترموستاتیک (در صورت دلخواه)
  • چکش

 

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ

تعویض رادیاتور شوفاژ شامل دو مرحله می باشد: برداشتن رادیاتور قبلی، نصب رادیاتور جدید

  • نحوه برداشتن رادیاتور قبلی

مرحله اول

آسان ترین راه برای تعویض رادیاتور شوفاژ این است، که لوله آب رفت و برگشت رادیاتور شوفاژ تهیه شده مشابه با نمونه قبلی باشد، تا نیاز نباشد لوله کشی شوفاژ را تغییر دهیم.

مرحله دوم

چنانچه لوله های آب رفت و برگشت رادیاتور جدید مشابه با نمونه قبلی می باشد، پکیج را خاموش کرده و رادیاتور را با بستن شیرهای متصل شده به آن باز کنید.

توجه داشته باشید که شیرهای مختلفی بر روی بدنه رادیاتور شوفاژ متصل هستند، اگر شیر رادیاتور شما از نوع دستی است، آن را تا انتها در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ4

چنانچه شیر رادیاتور از نوع شیر ترموستاتیک است، آن را بر روی عدد صفر حک شده بر روی شیر قرار دهید تا از این طریق به طور کامل بسته شود.

البته یک مدل شیر رادیاتور دیگر نیز وجود دارد، که به آن lockshied valve یا شیر پایین رادیاتور می گویند.

برای بستن این نوع شیر کافیست درپوش پلاستیکی روی شیر را برداشته و دنباله بدنه شیر را با استفاده از آچار فرانسه یا انبردست در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

توصیه ما به شما این است که میزان باز بودن هر کدام از این شیر را اندازه بزنید تا بعد از نصب رادیاتور جدید و قرار دادن شیرهای جدید دیگر لازم نباشد برای بالانس کردن سیستم شیرها را باز و بسته کنید.

در صورت نیاز به تهیه آچار فرانسه بهتر است قبل از اقدام به خرید مطلب راهنمای خرید بهترین مارک و سایز آچار فرانسه را مطالعه کنید.

مرحله سوم

یک ظرف خالی در زیر شیر پایین رادیاتور قرار دهید تا بعد از باز کردن اتصال مابین شیر و لوله رادیاتور، آب درون لوله بر روی زمین ریخته نشود.

حال با استفاده از آچار فرانسه اتصال شیر به رادیاتور را باز کنید، در این مرحله شاید لازم باشد از یک آچار فرانسه دیگر برای نگه داشتن بدنه شیر استفاده کنید.

مرحله چهارم

شیر هواگیری موجود بر قسمت بالای رادیاتور را باز کرده و با استفاده از آچار هواگیری یا آچار آلن مهره درپوش بالای شیر هواگیری را نیز باز کنید.

در این هنگام ظرفی که در زیر شیر رادیاتور گذاشته اید از آب خارج شده از شیر هواگیری دستگاه در حال پر شدن خواهد بود.

باز گذاشتن شیر هواگیری را تا هنگامی ادامه دهید، که تمام آب داخل لوله های رادیاتور شوفاژ به طور کامل تخلیه شوند.

سپس بر اساس آنچه در مقاله نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ گفتیم، رادیاتور را از روی براکت های نگهدارنده آن برداشته و بدنه آن را گج نگه دارید تا کل آب باقی مانده در رادیاتور خالی شود.

برای کسب اطلاعات جامع در خصوص انواع آچار آلن و انتخاب بهترین این وسیله به مقاله راهنمای خرید بهترین آچار آلن مراجعه کنید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ5

مرحله پنجم

چنانچه براکت قبلی برای نصب رادیاتور جدید مناسب نبود، پیچ های نگه دارنده براکت را باز کرده و آن را از روی دیوار بردارید و محل سوراخ های قبلی را با مخلوط گچ بپوشانید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ6

  • نحوه نصب رادیاتور جدید

از این مرحله به بعد مختص نصب کردن رادیاتور جدید بر روی دیوار است:

مرحله اول

قبل از اینکه دیوار را برای نصب براکت های جدید با استفاده از دریل سوراخ کنید، مطمئن شوید که هیچ سیم برق یا لوله آبی در محل سوراخ های مورد نظر وجود ندارد.

مرحله دوم

اندازه های مورد نظر برای نصب رادیاتور به دیوار را بر روی سطح دیوار با استفاده از متر و مداد علامت بزنید، که این اندازه معمولاً 7 تا 10 سانتی متر از کف در نظر گرفته می شود.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ7

پایه ها یا براکت های رادیاتور را با استفاده از پیچ و رول پلاک به دیوار محکم کرده و رادیاتور را به آرامی بر روی پایه ها قرار دهید، در این مرحله توجه به تراز بودن رادیاتور بسیار مهم است.

برخی از مجریان لوله کش در این مرحله تعدادی آجر در زیر رادیاتور قرار می دهند تا از تراز بودن دستگاه بر روی دیوار مطمئن شوند. در این صورت احتمال کج بودن رادیاتور بسیار پایین خواهد بود.

مطالعه راهنمای خرید بهترین تراز بنایی دستی و لیزری می تواند به شما کمک کند تا دقیق ترین تراز را تهیه کنید.

مرحله سوم

پس از آنکه از صاف بودن رادیاتور بر روی دیوار مطمئن شدید، تمام شیرهای رادیاتور اعم از شیر هواگیری در بالای رادیاتور، شیر پایین و در صورت دلخواه شیر ترموستاتیک را به دستگاه ببندید.

ولی پیش از این کار حتماً دور مغزی شیرهای رادیاتور را با نوار تفلن به خوبی پوشش دهید تا دچار نشتی نشوند. حال می توانید پکیج را روشن کرده و شیرهای رادیاتور را باز کنید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ8

مرحله چهارم  

مرحله نهایی در نصب رادیاتور جدید بر روی دیوار به هواگیری رادیاتور شوفاژ مربوط می شود، چرا که لازم است قبل از استفاده از رادیاتور کل سیستم هواگیری شود.

برای این منظور یک عدد پارچه را در زیر رادیاتور پهن کرده و با استفاده از آچار مخصوص هواگیری رادیاتور شیر را تا نیمه باز کنید. ( لینک خرید آچار هواگیری رادیاتور از دیجیکالا )

در این هنگام می توانید صدای هوای در حال خروج از رادیاتور را بشنوید، به محض اینکه اولین قطرات آب از شیرهواگیری خارج شدند، برای بستن شیر اقدام کنید.

اگر با وجود این توضیحات باز هم به راهنمایی های بیشتر در خصوص هواگیری رادیاتور نیاز دارید، فیلم آموزش نحوه هواگیری شوفاژ را مشاهده کنید.

 

جمع بندی:

همانطور که ملاحظه کردید، تعویض رادیاتور شوفاژ کار خیلی دشواری نیست، با این حال دارای جزئیات خاصی می باشد که باید مورد توجه قرار دهید.

به خصوص اگر محل قرارگیری شیرهای رادیاتور در نمونه تازه تهیه شده با نمونه قبلی یکی نباشد.

در این صورت باید کمی تغییرات در سیستم لوله کشی شوفاژ ایجاد کنید، توصیه ما به شما این است که برای این کار حتماً از مجری لوله کش کمک بگیرید.

همین طور برای خرید رادیاتور شوفاژ جدید نهایت دقت و بررسی را انجام دهید تا مقدار هزینه ای که برای این کار انجام می دهید لااقل تا 10 سال آینده جوابگو باشد.

چنانچه با توجه به توضیحات ارائه شده باز هم برای تعویض رادیاتور نیاز به راهنمایی های بیشتر داشتید، می توانید فیلم آموزش نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ موجود در همین سایت را ملاحظه کنید.

نحوه تعویض رادیاتور شوفاژ9

همکاران ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته دارای تجربه بالا و سوابق کاری مختلف در زمینه نصب رادیاتور و حوله خشک کن و تعویض انواع رادیاتور هستند.

بنابراین اگر برای نصب و تعویض رادیاتور شوفاژ نیاز به کمک داشتید، می توانید همین الان با ما تماس گرفته و یا سفارش خود را از طریق فرم درخواست سفارشات ثبت کنید.

 

منابع انگلیسی:

منبع 1      منبع 2

 

اشتراک گذاری این صفحه