در تکمیل مطلب لوله کشی آب سرد و گرم این بار قصد داریم تا به بررسی لوله کشی آب با لوله های پلیمری بپردازیم.

 

در پی پیشرفت های روزافزون در صنعت لوله کشی ساختمان، لوله های پلیمری یکی از انواع لوله های محبوب در بین لوله های مورد استفاده در اجرای لوله کشی آب ساختمان به شمار می آیند.

حدود 2 دهه می باشد که لوله های پلیمری در سیستم آبرسانی رایج شده اند.

علت استقبال خوب استفاده کنندگان از لوله های پلیمری به دلیل مشکلات زیاد استفاده از لوله های گالوانیزه و آهنی از قبیل زنگ زدگی، رسوب گرفتگی داخل لوله ها و نصب بسیار سخت آن ها می باشد.

لوله های پلیمری دارای طبقه بندی مختلفی از نظر نوع مواد به کار رفته در آن ها می باشند و شرکت های زیادی در کشور ما این نوع لوله ها را تولید می کنند که از این میان می توان به لوله های سفید اشاره کرد.

همانطور که گفتیم لوله های پلیمری در مقایسه با لوله های فلزی دارای مزیت های فروانی هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد.

مزیت های لوله های پلیمری:

  • وزن بسیار کم لوله
  • سرعت و راحتی اجرای لوله کشی
  • عدم رسوب گیری داخل لوله با گذشت زمان
  • انعطاف پذیری بالای لوله

لوله کشی آب با لوله های پلیمر 1

معایب لوله های پلیمری

حال در کنار مزیت های ذکر شده در قسمت فوق لوله های پلیمری دارای برخی معایب نیز می باشند که از آن میان می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احتمال سوراخ شدگی راحت لوله در اثر برخورد اجسام نوک تیز
  • تحمل دمایی پایین لوله و احتمال بروز انبساطات طولی و عرضی در لوله بر اثر دما
  • مقاومت پایین لوله های پلیمری در عبور اکسیژن از سطح لوله به خارج

با این توضیحات کاملا مشخص است که نمی توان به صورت صد در صد به لوله های پلیمری اعتماد کرد ولی با این حال در مقایسه با لوله های گالوانیزه و فلزی مناسب ترین گزینه لوله های پلیمری هستند.

از طرفی با توجه به فواید زیاد لوله های پلیمری می توان با استفاده از راهکارهایی مانند عایق بندی کردن لوله از لوله های پلیمری در برابر ضربه و دما تا حد بالایی محافظت نمود.

انواع روش لوله کشی آب با لوله های پلیمری:

همانطور که می دانید امروزه روش های مختلفی به منظور اجرای لوله کشی آب ساختمان وجود دارند که در این میان لوله کشی آب به صورت توکار و لوله کشی آب به صورت روکار را می توان نام برد که در تمامی این روش ها می شود از لوله های پلیمری نیز استفاده کرد.

لوله کشی آب توکار با لوله های پلیمری

امروزه لوله کشی آب توکار به صورت های سنتی، کلکتوری و زیر سقفی در ساختمان ها اجرا می شود.

لوله کشی آب سنتی با لوله های پلیمری:

در روش سنتی لوله کشی آب ساختمان با استفاده از لوله های پلیمری لوله آب سرد و گرم ساختمان به صورت موازی در کف ساختمان قرار می گیرند و سپس سطح لوله ها با استفاده از مصالح پوشانده می شود.

لوله کشی آب کلکتوری با لوله های پلیمری:

و اما در لوله کشی آب کلکتوری با لوله های پلیمری ابتدا کلکتورهای مورد نیاز در نواحی مصرف نصب می شوند و سپس لوله های پلیمری به کلکتورها متصل می شوند.

بعد از آن لوله ها به سمت محل های مصرف مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی هدایت می شوند.

نکته مهم

توجه به این نکته بسیار ضروری است که در لوله کشی آب به روش کلکتوری بهتر است تا از لوله های پنج لایه به جای لوله های پلیمری استفاده شود.

زیرا در این روش لوله ها باید در نهایت انعطاف پذیری باشند و هر چه اتصالات به کار گرفته شده در لوله کشی کلکتوری کمتر باشد، نتیجه کار بهتر می شود.

پس با توجه به این توضیحات بهترین لوله انتخابی در روش کلکتوری نوع پنج لایه آن است.

 برای آشنایی با نحوه اتصال این لوله ها فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور را مشاهده کنید.

 

لوله کشی آب روکار با لوله های پلیمری:

یکی از بهترین روش هایی که می توان از لوله های پلیمری در آن استفاده کرد، لوله کشی آب روش روکار است.

زیرا در این روش دیگر قرار نیست تا لوله ها در زیر حجمی از مصالح دفن شوند، لذا احتمال سوراخ شدن لوله های پلیمری به دلیل برخورد اجسام نوک تیز بسیار کم می شود.

از طرفی می توان در کنار بهره گیری از مزیت های لوله های پلیمری از فواید لوله کشی روکار مانند سهولت در انشعاب گیری، نصب و تعمیر لوله نیز استفاده کرد.

لوله کشی آب با لوله های پلیمر 2

متاسفانه بر خلاف لوله کشی آب با لوله های پنج لایه نمی توان سایر روش های لوله کشی آب ساختمان مانند لوله کشی آب به روش زیر سقفی را با لوله های پلیمری انجام داد. زیرا در لوله کشی آب به روش زیر سقفی نباید لوله هیچ گونه اتصالات اضافی داشته باشد.

علاوه براین از آن جا که مقاومت لوله های پلیمری در برابر ضربه کم است، چنانچه از این نوع لوله به صورت زیر سقفی استفاده کنیم احتمال بروز نشتی در لوله ها افزایش یافته و برای تعمیر و رفع نشتی آن به مشکل برخورد خواهیم کرد.

 

روش اتصال لوله های پلیمری در لوله کشی آب:

لوله های پلیمری دارای روش های مختلفی برای اتصال به یکدیگر هستند که از این میان می توان به روش های زیر اشاره کرد:

  1. جوش لب به لب:

در این روش لوله های پلیمری را با استفاده از وسیله ای به نام اتوی لوله به یکدیگر متصل می کنند و از این روش می توان هم برای اتصال لوله های سفید و هم لوله سبز پلیمری استفاده کرد.

  1. استفاده از اتصالات پیچی:

در برخی موارد نیز می توان برای اتصال لوله های پلیمری در سیستم لوله کشی آب از فیتینگ ها یا اتصالات پیچی استفاده کرد.

یکی از مزیت های بسیار مهم استفاده از این نوع روش اتصال به جای اتصال جوش لب به لب سرعت بالای اجرای لوله کشی آب ساختمان است و دیگر دردسرهای استفاده از اتوی لوله را ندارد.

در این روش فقط کافیست تا با استفاده از اتصالات پیچی از نوع اتصالات پیچی زانویی، سه راهی، تبدیل و دیگر انواع اتصالات که با توجه به نوع محل استفاده متفاوت هستند، قسمت نر و مادگی لوله های پلیمری را به یکدیگر متصل کنید.

از لوله های پلیمری می توان به منظور اجرای لوله کشی آب بیشتر مکان ها از جمله لوله کشی یونیت دندانپزشکی، لوله کشی دامپزشکی و ساختمان های مسکونی استفاده کرد.

لوله کشی آب با لوله های پلیمر 3

در این مطلب سعی بر این شد تا توضیحات کاملی را در خصوص نحوه استفاده از لوله های پلیمری در سیستم آبرسانی ساختمان ها بیان کنیم.

 یکی از خدمات ما در گروه تاسیسات 24 ساعته اجرای لوله کشی آب با لوله های پلیمری می باشد، توصیه ما به شما این است که به منظور کسب مشاوره و بازدید رایگان پروژه لوله کشی آب ساختمان خود در هر نقطه از تهران همین الان با ما تماس بگیرید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه