به منظور تکمیل مطلب لوله کشی آب این بار قصد داریم اجرای لوله کشی آب سرد و گرم به صورت زیر سقفی را بررسی کنیم.

 

نحوه اجرای لوله کشی آب سرد و گرم به روش زیر سقفی

ما قبلاً در مقاله لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان روش های مختلف لوله کشی آب گرم و سرد را توضیح دادیم، ولی به نحوه اجرای لوله کشی زیر سقفی زیاد اشاره ای نشد.

اجرای لوله کشی آب سرد و گرم بصورت زیر سقفی همانند لوله کشی فاضلاب ساختمان که چند سالی است در زیر سقف اجرا می شود، مورد توجه قرار گرفته است.

به حدی که بسیاری از تکنسین ها و استادان اجرای تاسیسات خانگی به این روش اجرای لوله کشی روی آورده اند.

اگر قبلاً روش لوله کشی آب خانگی را دیده باشید، توجه کرده اید که صرف نظر از نوع لوله تک لایه یا 5 لایه و یا حتی گالوانیزه بودن لوله ها، اکثر آن ها در کف ساختمان اجرا می شدند.

این نوع لوله کشی به دو روش لوله کشی آب به روش کلکتوری و سنتی انجام می شد، ولی در یک نکته اشتراک داشتند.

آن هم اجرای لوله در کف زمین و انشعاب دادن به قسمت های مختلف و نهایتاً پوشاندن لوله ها بوسیله روکش های سیمانی بصورت ماهیچه ای و پر کردن اطراف لوله ها با خاک نرم و پوکه بود، تا اینکه بر اثر راه رفتن فشاری به لوله وارد نشود.

اجرای لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی 1

اجرای لوله کشی زیر سقفی توسط همکاران ما

در روش لوله کشی زیر سقفی لوله ها به جای اینکه بر روی زمین اجرا شوند، از مسیرها و کانال های تعیین شده که بعداً با سقف کاذب و یا کانال های دیگر در ساختمان پنهان می شوند، اجرا می شوند.

لوله کشی آب سرد و گرم به صورت زیر سقفی اغلب بصورت کلکتوری انجام می شود، هر چند اجرای آن به شکل سنتی هم امکان پذیر است.

در این روش ابتدا لوله اصلی درست همانند لوله کشی آب با لوله های 5 لایه، بر روی سطح زمین به یک کلکتور نصب و از این کلکتور انشعاب های مختلف گرفته می شود.

چنانچه قصد تهیه کلکتور را دارید، بر رویلینک خرید کلکتور از دیجی کالا بزنید تا پس از مطالعه نظرات کاربران خرید مطمئن تری داشته باشید.

لوله های منشعب شده از کلکتور به مناطق مورد نظر مانند آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی و ... لوله کشی می شوند.

برای مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور کافیست لینک مربوطه را لمس کنید.

اجرای لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی 2

مهار لوله های به نبشی های تعبیه شده

برای دست یابی به این هدف، پس از اینکه کلکتور تعبیه شد، به جای اینکه انشعابات بر روی زمین تقسیم شود، هر انشعاب به سمت بالا هدایت می شود و از کانال مخصوص به زیر سقف هدایت می شود.

سپس لوله ها به سمت مناطق مصرف کشیده می شوند و در آنجا درست همانند روش لوله کشی 5 لایه کلکتوری انشعابات تقسیم می شوند. در این روش باید مهندس تاسیسات ساختمان مسیرهای انتقال انشعابات آب را تعیین کرده باشد.

 همچنین داکت های در نظر گرفته شده در زیر سقف های کاذب و یا سقف های دکوراتیو کناف عبور داده می شوند و معمولاً لوله کشی آب با لوله کشی زیر سقفی فاضلاب تقریباً مجاورت دارند.

 

چرا باید از لوله کشی زیر سقفی استفاده شود؟

لوله کشی آب گرم و سرد در بر روی زمین مشکلات فراوانی داشت که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پر هزینه بودن اجرای ماهیچه های سیمانی بر روی لوله های کف
  • خطر آسیب رسیدن به لوله ها بخصوص قبل از انجام کف سازی
  • هزینه زیاد برای پوکه ریزی و نهایتاً سنگین شدن سقف و نیاز به کف سازی بیشتر
  • کاهش عمر مفید لوله ها در مجاورت با انواع مواد و مصالح ساختمانی
  • در صورت بروز مشکل هزینه بالا برای تعمیرات و نیاز به خرابکاری زیاد
  • احتمال بروز مشکل برای طبقات پایین تر

تمامی این موارد و موضوعات دیگر باعث می شود به این نتیجه برسیم که اجرای لوله کشی بصورت زیر سقفی باعث می شود تا حدود زیادی هزینه های ما کم شود.

هر چند هزینه اجرای لوله کشی زیر سقفی کمی از لوله کشی بر روی زمین بیشتر است، ولی هزینه های پوکه ریزی، ساخت ماهیچه، تعمیر خرابی های احتمالی و استهلاک زیاد را نخواهیم داشت. 

ضمن اینکه استفاده از لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد این امکان را به مجریان تاسیساتی می دهد که در هر زمان در صورت نیاز به تعمیر تنها با برداشتن سقف کاذب و یا سقف دکوراتیو قسمت آسیب دیده را تعمیر کنند.

در این صورت تنها هزینه تعمیرات برای صاحب خانه منظور می شود و نیازی به هزینه های اضافی تر نخواهد بود.

اهمیت این موضوع زمانی بیشتر خود را نشان می دهد که ببینیم مجریان دکوراسیون های داخلی خانه ها در هر صورت در خانه های امروزی استفاده از سقف کاذب و کناف را در نظر می گیرند.

در نتیجه شما خواه لوله های خود را زیر سقفی اجرا کرده باشید و خواه روی زمین، نهایتاً هزینه اجرای این سقف ها را خواهید داشت، پس چه بهتر که از این فضا بصورت بهینه استفاده شود.

توضیحات بیشتر در خصوص مزیت لوله کشی زیر سقفی در نگهداری از لوله ها و همچنین تعمیر لوله های آسیب دیده در این روش را در کلیپ زیر و از زبان مهندس اسماعیلی بشنوید.

با لوله کشی زیر سقفی شما نیازی به کف سازی ندارید و می توانید با کمترین مصالح و سبک ترین روش ممکن سقف خود را بسازید. این موضوع ضمن کم شدن هزینه ها برای شما شرایط ایمنی بهتری را هم فراهم می کند.

یکی دیگر از مزایای لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد، عدم مجاورت این لوله ها با مصالح ساختمانی و نبود فشار مصالح و رفت و آمد بر روی این لوله ها و اتصالات آنها می باشد.

این موضوع باعث می شود به راحتی عمر مفید تاسیسات افزایش یابد و همانگونه که توضیح داده شد، دسترسی مناسبی هم برای تعمیرات وجود خواهد داشت.

اجرای لوله کشی آب گرم و سرد زیر سقفی 4

ارجای لوله کشی زیر سقفی توسط تیم تاسیسات 24 ساعته

با اجرای درست لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد یک مجری تاسیسات می تواند مسیرهای لوله کشی را به شکل مطلوبی کوتاه تر کند.

همچنین می تواند با عایق بندی درست سقف کاذب و کناف ها، اثر بخش و انتقال حرارت بهتر در درون لوله ها شود.

ضمن اینکه لوله ها حرارت خود را به مصالح و کف ساختمان انتقال نمی دهند و در فصول سرد سرمای زیرساخت ساختمان لوله های آب گرم را تحت تاثیر قرار نمی دهد، پس میزان مصرف انرژی هم پایین تر می آید.

لوله کشی زیر سقفی آب گرم و سرد باعث می شود در هر زمان شما این امکان را داشته باشید تا در صورت نیاز به اضافه کردن انشعابی در یکی از قسمت های خانه خیلی راحت تر تصمیم گیری کنید. هر چند باید این انشعاب را در مسیر لوله کشی و کانال های تعبیه شده در نظر بگیرید.

شما می توانید نظر مجری ساختمانی در خصوص لوله کشی از سقف و کف را در کلیپ زیر مشاهده کنید.

 

پاسخ مالک و مهندس ساختمان در خصوص مزایای لوله کشی زیر سقفی

شاید با توجه به توضیحاتی که تا این بخش دادیم هنوز هم برای انتخاب لوله کشی زیر سقفی تردید دارید، در این صورت پیشنهاد می کنیم تماشای کلیپ زیر را از دست ندهید. در این فیلم آقای مهندس افشاری با سابقه طولانی مدت در امر ساختمان سازی از دلیل پافشاری خود در استفاده از لوله کشی زیر سقفی در پروژه های ساختمانی خود صحبت می کنند.

 

 

نکات مهم در خصوص اجرای لوله کشی زیر سقفی آب

هر چند اجرای لوله کشی آب گرم و سرد بصورت زیر سقفی تفاوت چندانی با لوله کشی در کف ندارد، ولی چندین نکته اهمیت زیاد دارد که باید حتما در نظر گرفته شود:

1. برای لوله کشی زیر سقفی بهترین گزینه انتخاب لوله های 5 لایه است.

زیرا لوله کشی بصورت تک لایه یا گالوانیزه به دلیل نیاز به اجرای عملیات نصب مشکل تر اتصالات زمان بر تر می باشد. در ضمن مرتباً در مکان های مختلف باید لوله ها به هم اتصال داده شوند.

این در حالی است که لوله 5 لایه علاوه بر اینکه تا هر متراژ که نیاز داشته باشید قابل اجرا است، به فیتینگ های ساده تری هم نیاز دارد.

2. حتماً لوله ها را در کنار همدیگر اجرا کنید و کمترین فضا را برای اجرای لوله کشی اشغال کنید. این موضوع بخصوص برای اجرای سقف کاذب و همچنین لوله کشی زیر سقفی فاضلاب اهمیت زیادی دارد.

3. لازم است با استفاده از بست های پلاستیکی و یا فلزی در فواصل منظم و کوتاه لوله ها را به سقف مهار کنید.

      برای این کار باید مهندس تاسیسات داکت هایی را آماده کرده باشد تا شما راحت تر بتوانید لوله ها را روی آن و یا به آن مهار کنید.

4. در لوله کشی زیر سقفی تنظیم ارتفاع سرویس های بهداشتی از کف تفاوتی با لوله کشی بر روی کف ندارد.

برای این کار باید باز هم ارتفاع تجهیزات و سرویس های بهداشتی را از کف تا محل اجرای لوله متناسب با استانداردهای گفته شده رعایت کنید.

این موضوع را ما در مقاله ارتفاع نصب شیرآلات بهداشتی توضیح دادیم.

اجرای لوله کشی آب سرد و گرم زیر سقفی06

5.بهتر است لوله هایی که برای انشعاب آب در موقعیت ها و مکان های مصرف در نظر می گیرید را از داکت و یا مسیری در دل دیوار رد کنید، تا نیازی به ضخیم تر شدن دیوار نباشد.

6. سعی کنید در اجرای لوله کشی آب بصورت زیر سقفی کمترین تلاقی را با لوله های فاضلاب داشته باشید تا در صورت نیاز به تعمیر لوله های بخصوص فاضلاب زیر سقفی به لوله کشی آب آسیبی وارد نشود.

 

جمع بندی

استفاده از لوله کشی آب گرم و سرد بصورت زیر سقفی محاسن زیادی دارد که ما این موضوع را در مقاله مزایا و معایب لوله کشی آب و فاضلاب زیر سقفی توضیح دادیم.

اما به صورت کلی به نظر می رسد در شرایط فعلی بهترین گزینه برای اجرای لوله کشی های خانگی و حتی اداری لوله کشی آب بصورت زیر سقفی باشد.

 اگر برای اجرای لوله کشی آب بصورت زیر سقفی نیاز به کمک دارید، می توانید از تخصص کارشناسان ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته استفاده کنید. در کلیپ زیر یکی از ده ها پروژه اجرای لوله کشی زیر سقفی توسط همکاران ما را مشاهده می کنید.

برای این منظور همین الان با ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید، تا کارشناسان ما به صورت رایگان از پروژه شما بازدید نمایند.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

اشتراک گذاری این صفحه