از جمله خدمات محبوب ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته می توان از نورپردازی دکوراسیون و تزئینات داخلی ساختمان یاد کرد که در ادامه توضیحات بیشتر در این خصوص را خواهیم گفت.

نور یکی از مهمترین عناصر زیبایی است که عدم وجود آن می تواند محیطی را سرد و دلمرده کند و در مقابل استفاده صحیح از آن سبب جان بخشی دوباره به فضا می شود.

به همین دلیل نورپردازی یکی از مهمترین اقداماتی است که به منظور بخشیدن جلوه بهتر و چشم نواز به فضای داخلی و خارجی ساختمان ها به کار گرفته می شود.

 

انواع نورپردازی داخلی

پیش از اقدام به نورپردازی تزئینات داخلی لازم است تا با انواع نورپردازی که می شود در داخل ساختمان آن ها را اجرا کرد، آشنایی پیدا کنید.

  • نورپردازی کلی یا عمومی

زمانی که نور روز در دسترس نباشد، می توان از طریق نورپردازی عمومی روشنایی مورد نیاز برای ساختمان را تامین نمود.

نورپردازی عمومی یا کلی دقیقاً همین کار را انجام می دهد، یعنی با کمک ابزارهای روشنایی مختلف همچون لامپ های آویز سقفی، لوسترها و مهتابی ها کل فضای داخلی ساختمان را روشن می کند.

  • نورپردازی کاربردی

گاهی قصد داریم از منبع نور برای ایجاد یک فضای دراماتیک و زیبا استفاده کنیم، به نحوی که نور بر روی یک نقطه خاص متمرکز شود.

در این حالت نورپردازی کاربردی به کار گرفته می شود. از جمله این مدل نورپردازی در یک خانه می توان به چراغ های داخل گنجه، لامپ مخفی های بالای هود و روشنایی زیر گچ بری ها اشاره کرد.

نورپردازی تزئینات داخلی 1

  • نورپردازی دکوراتیو

در نورپردازی دکوراتیو میزان نور پردازش شده اصلاً مهم نیست. بلکه نورپردازی با هدف تاکید بر روی جزئیات و حتی وسایل تزئینی خاص در داخل ساختمان اجرا شده است.

از جمله ابزارهایی که می توانند به نورپردازی دکوراتیو کمک کنند، چراغ های مخفی و هالوژنی قرار گرفته در کنار تابلوهای عکس و نقاشی هستند.

  • نورپردازی منطقه ای

برای برجسته کردن یک قسمت یا بخشی از فضای داخلی ساختمان می توان از روش نورپردازی منطقه ای استفاده کرد.

مثلاً ممکن است بخواهید به هر دلیلی نظر افراد را به گوشه ای از خانه خود جلب کنید، در این صورت نورپردازی منطقه ای به شما کمک می کند.

نورپردازی تزئینات داخلی 2

6 اصل مهم در نورپردازی تزئینات داخلی

رعایت اصول نورپردازی به منظور دستیابی به نتیجه مطلوب از کار اهمیت فوق العاده ای دارد. در غیر این صورت ممکن است نتیجه آن چیزی نباشد که دنبالش بوده ایم.

در این قسمت شما را با اصول مهم نورپردازی داخلی آشنا می کنیم:

  1. نورپردازی را متناسب با نوع کاربری از فضای داخلی انتخاب کنید.

به عنوان مثال برای اتاق خواب ها باید نوع لامپ ها و شدت نور آن ها ملایم باشد، در حالی که در اتاق پذیرایی می توان از چراغ های پرنور استفاده کرد.

  1. محل قرارگیری منبع نور را درست در نقطه ای از فضای داخلی انتخاب کنید که به آن نیاز دارید.

مثلاً منبع نور در آشپزخانه بهتر است بر روی کانتر باشد تا در خرد کردن گوشت و پاک کردن سبزی نور کافی داشته باشید.

  1. از منابع نوری و سیستم های روشنایی متنوع در نورپردازی استفاده کنید.

چرا که هر نقطه از فضای داخلی کاربرد خاص خود را دارد و همین موضوع روی شدت نور، رنگ، میزان تمرکز نور و حتی گرمای ساطع شده از چراغ تاثیر می گذارد.

نورپردازی تزئینات داخلی 3

  1. نورپردازی داخلی را با توجه به نوع معماری انتخاب کنید.

برخی از معماری های داخلی طوری طراحی شده اند که برای جلوه بیشتر به نور کمتر نیاز داریم یا برعکس این مورد هم وجود دارد.

  1. زاویه و جهت انعکاس نور را از قبل تعیین کنید.

نورپردازی نباید طوری اجرا شود که تابش نور باعث آزار چشم ها شود. به همین دلیل بسیار مهم است که شدت روشنایی لامپ، میزان تمرکز نور و زاویه تابش چراغ ها کاملاً حساب شده باشد.

  1. اگر می خواهید در مصرف نور صرفه جویی کنید، نورپردازی هوشمند بهترین گزینه است.

در صورتی که نورپردازی هوشمند را در ساختمان خود اجرا کنید، دیگر نیازی به روشن و خاموش کردن چراغ ها و لامپ ها نیست.

نورپردازی هوشمند را می توان با کمک گوشی تلفن همراه و از راه دور هم مدیریت و کنترل کرد.

 

روش اجرای نورپردازی تزئینات داخلی

نحوه اجرایی کردن نورپردازی تزئینات داخلی با توجه به اینکه از چه منبع نوری قصد استفاده دارید، کاملاً متفاوت است.

به عنوان مثال اگر قصد داشته باشید از آباژورهای کوچک و بزرگ به منظور نورپردازی منطقه ای در ساختمان خود استفاده کنید، هیچ نیازی به سیم کشی و برق کاری نیست.

اما برای نورپردازی های عمومی، کاربردی و دکوراتیو لازم است تا ابتدا با توجه به اصول گفته شده طرح نورپردازی مشخص شوند و سپس در مرحله نازک کاری ساختمان تمامی پیش زمینه های مورد نیاز پیاده سازی شوند.

از جمله این پیش زمینه ها می توان به تعیین مسیر لوله گذاری برای سیم های برق و سیم کشی برق ساختمان به سمت محل های مصرف یا همان روشنایی اشاره کرد.

پس از طراحی نقشه سیم کشی برق برای نورپردازی تزئینات داخلی وارد فاز بعدی کار، یعنی شیارزنی، لوله گذاری و در نهایت سیم کشی برق می شویم.

نورپردازی تزئینات داخلی 4

در برخی از موقعیت ها ممکن است بخواهیم بعد از تکمیل ساخت ساختمان به نورپردازی تزئینات داخلی بپردازیم.

در این شرایط هم می توان زیرسازی های مورد نیاز برای نصب لامپ های مخفی، هالوژنی و حتی ریسه های نوری توسط مجری برق کار در ساختمان اجرا شوند.

به عنوان مثال ممکن است مجری برق کار تصمیم بگیرید کلیه سیم های برق مورد نیاز برای نورپردازی تزئینات داخلی را به صورت سیم کشی روکار انجام دهد.

با این هدف که هزینه کنده کاری برای اجرای سیم کشی برق توکار به صاحب خانه تحمیل نگردد.

در این حالت باید نهایت دقت و ظرافت در امر سیم کشی لحاظ شود تا از زیبایی ظاهری ساختمان کاسته نشود و یا شاید مجری برق کار تصمیم بگیرد لامپ های مخفی را در سقف اتاق قرار دهد.

برای این منظور باید از مطمئن شود که جای خالی برای نصب هالوژن ها یا چراغ های ال ای دی در کناف سقف وجود دارد.

مهمترین نکته برای اجرای نورپردازی تزئینات داخلی این است که کلیدهای برق مختص سیستم روشنایی و منابع تغذیه برق در کمترین فاصله از هم قرار داشته باشند تا سیم کشی به بهترین شکل خود انجام شود.

نورپردازی تزئینات داخلی 5

انوع لامپ قابل استفاده در نورپردازی داخلی

عاملی که باعث چشم نواز شدن نورپردازی تزئینات داخلی ساختمان می شود، ترکیب انواع لامپ در رنگ های مختلف آن است.

در این قسمت شما را با انواع لامپ قابل استفاده در نورپردازی داخلی ساختمان آشنا می کنیم:

  • لامپ هالوژن

یکی از رایج ترین انواع لامپ که در گوشه و کنار نورپردازی تزئینات داخلی ساختمان زیاد به چشم می خورد، لامپ هالوژن است.

مصرف پایین در کنار نور ملایم سفید رنگ لامپ هالوژنی سبب تمایل افراد به سمت بکارگیری از این نوع لامپ در نورپردازی داخلی شده است.

هر چند نمی توان از معایب لامپ هالوژن از جمله قیمت خرید بالا و تولید حرارت زیاد به راحتی چشم پوشی کرد. با ان حال از لامپ هالوژن به عنوان نور مخفی در سقف و گوشه وکنار خانه می توان استفاده نمود.

  • لامپ فلورسنت

قدمت استفاده از لامپ های فلورسنت یا مهتابی در نورپردازی داخلی به زمان های گذشته برمی گردد. هر چند طراحی و ساخت لامپ فلورست های جدید به سمت کیفیت بالاتر و شدت نور بیشتر سوق پیدا کرده است.

اما فراموش نکنید که لامپ های فلورسنت یک ایراد مهم دارند، اینکه اگر کم مورد استفاده قرار بگیرند، طول عمر آن ها بسیار کوتاه تر از حالت عادی می شود.

به همین دلیل است که در طراحی نورپردازی داخلی تنها در مکان هایی از ساختمان لامپ فلورسنت نصب می کنند که بدانند آن مکان قرار است در بیشتر ساعات روز مورد استفاده باشد.

در صورتی که می خواهید از لامپ مهتابی در نورپردازی داخلی ساختمان خود استفاده کنید، مقاله نحوه سیم کشی لامپ مهتابی ال ای دی کم مصرف را از دست ندهید.

نورپردازی تزئینات داخلی 6

  • فیبر نوری

در حال حاضر فیبر نوری یکی از مدرن ترین ابزار نورپردازی در ساختمان بشمار می آید. فیبرهای نوری از یک مولد و تعدادی رشته فیبر تشکیل شده اند که نور را در بخش انتهایی خود نشان می دهند.

از فیبرهای نوری حتی برای نورپردازی استخر نیز استفاده می شود. چرا که این نوع روشنایی مصرف پایینی دارد، قابلیت پخش و عمق نوردهی آن بالاست و از همه مهمتر هیچ خطری در خصوص برق گرفتگی ندارد.

برای نورپردازی تزئینات داخلی می توان فیبرهای نوری را بر روی لوسترها و یا طراحی نورهای کهکشانی در سقف اتاق طراحی کرد.

  • لامپ های ال ای دی

کم مصرف ترین لامپ قابل استفاده در نورپردازی تزئینات داخلی از نوع ال ای دی است، که به شکل های مختلف طراحی می شوند.

از جمله مزایای لامپ های LED می توان به طول عمر بسیار بالا، مصرف پایین انرژی، قابلیت تنظیم نور در زاویه دلخواه و تنوع شکل ظاهری آن ها اشاره کرد.

 

نورپردازی تزئینات داخلی در کدام قسمت های ساختمان قابل اجراست؟

جالب است بدانید که نورپردازی را می توان برای کلیه قسمت های داخلی مورد استفاده قرار داد. در این قسمت به معرفی نحوه تزئین بخش های داخلی یک ساختمان با کمک نورپردازی پرداخته ایم:

  • آشپزخانه

آشپزخانه به عنوان قلب یک ساختمان که می تواند اعضا خانواده را در اکثر ساعات روز در خود مشغول نگه دارد، یکی از مهمترین قسمت های هر خانه است که نورپردازی در آن استفاده می شود.

برای نورپردازی آشپزخانه می توان روش های متنوعی را به کار گرفت که نصب چراغ های مخفی در بالای کابینت ها، هود، سینک و جزیره آشپزخانه و یا چراغ سقفی های آویزان بر روی اپن آشپزخانه از جمله این موارد هستند.

نورپردازی تزئینات داخلی 7

  • اتاق خواب

نورپردازی در اتاق خواب نه تنها تزئینات دکوراتیو اتاق را چشم نوازتر می کند، بلکه اگر درجه و شدت نورهای استفاده شده مناسب باشد، می تواند تاثیر زیادی در افزایش آرامش افراد در زمان خواب و استراحت داشته باشد.

برای این منظور می توان از چراغ های دیواری و آباژورهای رومیزی با انعکاس نور ملایم استفاده کرد.

  • راه پله ها و راه روها

دیگر دوره و زمان آن سر آمده که راه روها و راه پله ها جزئی تفکیک شده از کل فضای ساختمان باشند. امروزه این دو قسمت نیز به عنوان یکی از بخش های مشترک با فضای داخلی و خارجی خانه محسوب می شوند.

هدف از نورپردازی راه روها و راه پله ها این است که نه تنها به جذابیت این مکان ها اضافه شود، بلکه امنیت در رفت و آمد نیز فراهم شده و با کمک نورپردازی مناسب کوچک و تنگ بودن راه پله ها و راه روها را بزرگ جلوه دهیم.

اگر فضای راه روها و راه پله ها کوچک باشد، لامپ های دیواری گزینه مناسبی برای تبدیل آن به فضای بزرگ تر هستند و برای راه روهایی با سقف کوتاه، از یک لامپ هالوژنی روشن استفاده می شود.

  • اتاق نشیمن

شاید بتوان به جرات گفت که میزان راحتی و آسایش افراد خانه در اتاق نشیمن بیش از هر نقطه دیگر از ساختمان است.

به دلیل تاثیر بسیار زیاد نورپردازی اتاق نشیمن بر روی روح و روان افراد خانواده بسیار مهم است که از منابع نوری متعدد با شدت نور مناسب استفاده شود.

لامپ های سقفی و دیواری در اتاق هایی با سقف کوتاه و چراغ های آویز و رومیزی در اتاق هایی با سقف بلند می توانند اثری مطلوب و دلچسب بر نورپردازی اتاق نشمین داشته باشند.

  • اتاق غذاخوری

اگر در ساختمان خود اتاق غذاخوری دارید که اکثر وعده های غذایی خود را به همراه اعضا خانواده به دور میز ناهارخوری قرار گرفته در آن میل می کنید، نباید از تاثیر نورپردازی بر روی ملایمت محیط و آرامش در زمان صرف غذا غافل شوید.

در این اتاق باید تمرکز نورپردازی را بر روی میز ناهارخوری قرار دهیم، به همین منظور اغلب از چراغ های دیواری، لامپ های رومیزی و گاهاً تزئینی در اتاق غذاخوری استفاده می شود.

  • حمام و سرویس بهداشتی

شاید تنها بخشی از ساختمان که نورپردازی آن زیاد به چشمانمان نمی آید حمام و سرویس بهداشتی باشد، در حالی که علم نورپردازی این بخش از خانه را نیز نادید نگرفته است.

برای نورپردازی در حمام و سرویس بهداشتی می توان از چراغ های مخفی بر روی سقف و یا لامپ های هالوژنی زرد و نارنجی به دور قاب آینه بهره برد.

  • حال یا پذیرایی

اتاقی که به منظور پذیرایی از مهمان در نظر گرفته می شود، بیشترین دید را در خانه دارد.

بنابراین لازم است تا با کمک چراغ های دیواری همچون مهتابی های ال ای دی و لوسترهای چند شاخه زیبا همراه با لامپ های پرنور به نورپردازی این مکان پرداخت.

اگر می خواهید برای نورپردازی پذیرایی یا حال خود از لوستر استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم مطلب سیم کشی و نصب لوستر سه شاخه را مطالعه کنید.

نورپردازی تزئینات داخلی 8

  • نمای خارجی ساختمان

هر چند در این بخش بیشتر در خصوص نورپردازی تزئینات قسمت های مختلف داخلی ساختمان سخن گفتیم، اما نورپردزای خارجی ساختمان نیز جزئی جدانشدنی از این کار می باشد.

شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نورپردازی نمای خارجی ساختمان به مقاله نحوه برق کاری نمای ساختمان مراجعه کنید.

 

جمع بندی

ممکن است با یک نورپردازی ضعیف تمام آنچه را که از زیبایی، جذابیت و جلوه نورپردازی در ذهن داریم نابود شده تصور کنیم.

بابت خرید انواع لامپ و تجهیزات روشنایی کلی هزینه صرف می کنیم، اما باز هم نتیجه باب دلمان نیست. مثلاً با وجود کارگذرای نورهای مخفی در سقف، یک بخش از ساختمان همیشه تاریک است.

در چنین مواقعی است که حضور و تجربه یک مجری برقکار برای طراحی سیستم نورپردازی داخلی ساختمان مشخص می شود.

چرا که مطمئناً اگر اجرا کننده نورپردازی آگاهی کافی را داشته باشد، هرگز با مشکل تاریکی در یک نقطه از ساختمان و یا شدت نور بیش از حد در بخشی دیگر مواجه نشویم.

ما در تاسیسات 24 ساعته با همراهی جمعی از متخصصن حوزه برق و روشنایی این نوید را به شما می دهیم که نورپردازی تزئینات داخلی ساختمان شما را به بهترین شکل ممکن طراحی و اجرا می کنیم.

ارائه ضمانت اجرایی به مشتریان یکی از دلایل مهم در اثبات کیفیت خدمات تاسیسات ما می باشد تا با خاطری آسوده نورپردازی ساختمان خود را به ما بسپارید.

نورپردازی تزئینات داخلی 9

برای ثبت سفارش خود همین الان فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید و یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع فارسی: منبع 1، منبع 2، منبع 3

منابع انگلیسی: منبع 1، منبع 2،منبع 3

 

اشتراک گذاری این صفحه