برای بسیاری که قصد تعویض یا رسوب زدایی رادیاتور را دارند، این سوال مطرح است که نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ به چه صورت است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال با ما همراه باشید.

 

 

نحوه کار سیستم گرمایشی

سیستم گرمایشی در اکثر خانه ها با ترکیبی از پکیج و رادیاتور شوفاژ کار می کند. در این سیستم آب در درون پکیج گرم شده و از طریق لوله های رفت به سمت رادیاتورها حرکت می کند.

آب گرم بعد از رسیدن به رادیاتورها وارد لوله های درون این وسیله شده و گرمای خود را ابتدا به رادیاتور داده و سپس از طریق رادیاتور به محیط ساطع می کند.

در ادامه آب گرمی که اکنون حرارت اولیه خود را از دست داده، از طریق لوله برگشت رادیاتور به سمت پکیج باز می گردد تا دوباره در این چرخه بسته مورد استفاده قرار بگیرد.

در این بین هرگونه عامل بازدارنده که مانع حرکت آب در مسیر رفت و برگشت و همچنین درون لوله های رادیاتوری می شود، باید هرچه زودتر رفع شود.

در غیر این صورت گرمای مطلوب از رادیاتور دریافت نشده و در برخی موارد ممکن است رادیاتور شوفاژ به صورت نقطه ای گرم باشد.

نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ1

 

دلایل نیاز به تخلیه آب رادیاتور شوفاژ

دلایل مختلفی می تواند برای تخلیه آب رادیاتور شوفاژ وجود داشته باشد، که اقدام برای تعمیر و یا تعویض رادیاتور شوفاژ از جمله این موارد هستند.

زمانی برای تعمیر رادیاتور به تخلیه آب این وسیله اقدام می شود، که حجم زیادی از رسوبات در قسمت پایینی رادیاتور تجمع کرده و مانع از عبور آب گرم از این قسمت دستگاه می شوند.

در این حالت شما شاهد توزیع نامناسب حرارت در قسمت بالا و پایین رادیاتور خواهید بود و در اکثر مواقع قسمت پایین رادیاتور سرد و قسمت پایین آن گرم تر است.

همچنین ممکن است رادیاتور شوفاژ دچار نشتی شده باشد، که در این حالت نیز باید سیستم گرمایش را خاموش کرده و برای رفع این مشکل اقدام شود.

یکی از مراحل مهم در هنگام جابجایی و یا تعویض رادیاتور شوفاژ این است که آب دستگاه را به طور کامل از آن تخلیه کنیم.

به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که بهترین زمان برای تخلیه آب رادیاتور شوفاژ در تابستان است.

چرا که در این زمان دستگاه مورد استفاده قرار نمی گیرد و با انجام این کار از تشکیل رسوبات بیشتر به دلیل باقی ماندن آب در رادیاتور پیشگیری می کنید.

بنابراین تخلیه آب رادیاتور شوفاژ از جمله اقداماتی است، که شاید مجبور باشید بارها و بارها آن را به دلایل مختلف انجام دهید.

به همین دلیل است که ما در ادامه این مطلب قصد داریم با آموزش نحوه تعویض تخلیه آب رادیاتور به شما کمک کنیم.

لازم به ذکر است که اگر فقط یک رادیاتور با مشکل تجمع بیش از حد رسوبات مواجه شده است، می توان فقط آب درون همان یک عدد رادیاتور را تخلیه نمود و لازم نیست آب کل سیستم گرمایشی را تخلیه کنیم.

اما برای همین یک رادیاتور هم باید پکیج را خاموش کرده و تا سرد شدن کامل لوله های رادیاتوری صبر کنیم و بعد از آن برای تعمیر، تعویض و یا جابجایی رادیاتور شوفاژ اقدام کنیم.

 

ابزار و اقدامات لازم قبل از تخلیه آب رادیاتور شوفاژ

در طول مدتی که برای سرد شدن لوله های رادیاتوری صبر می کنید، باید چند نکته مهم را مد نظر قرار داده و برخی از ابزار و وسایل مورد نیاز برای انجام این کار را آماده کنید:

  • قرار دادن دو عدد ظرف خالی بزرگ در زیر لوله های رفت و برگشت رادیاتور
  • دو عدد دستمال پارچه ای آبگیر
  • خودکار و کاغذ به منظور ثبت تعداد چرخش های شیر رادیاتور به منظور پیشگیری از به هم خوردن بالانس سیستم
  • آچار فرانسه یا انبردست
  • آچار مناسب برای باز کردن مهره شیر رادیاتور شوفاژ

در صورتی که به دنبال تهیه آچار فرانسه هستید، همین الان برای خرید بهتر مقاله راهنمای خرید بهترین مارک و سایز آچار فرانسه را مطالعه کنید.

نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ

مرحله اول: آماده شدن برای تخلیه آب رادیاتور شوفاژ

لوله های رفت و برگشت رادیاتور شوفاژ را در دستگاه پیدا کنید. لوله ای که دارای شیر تنظیمی است، لوله رفت و در واقع دریافت کننده آب گرم از پکیج است.

این لوله در قسمت بالای رادیاتور تعبیه شده و لوله دیگر متصل به رادیاتور شوفاژ مختص آب برگشت دستگاه است.

ظرف های خالی مختص جمع کردن آب را در زیر این دو شیر قرار داده و اطراف ظرف ها را با دستمال های پارچه ای به خوبی بپوشانید تا بعد از باز کردن شیرهای رادیاتور قطرات آب بر روی زمین چکه نکنند.

مرحله دوم: از مدار خارج کردن رادیاتور شوفاژ

در این مرحله می توانید از طریق بستن شیرهای رفت و برگشت رادیاتور بدون اینکه به سایر رادیاتورها و یا سیستم گرمایش مشکلی ایجاد شود، رادیاتور مورد نظر را از مدار خارج کنید.

بستن شیر رفت رادیاتور که قابل چرخش است، کار ساده ای بوده و می توانید آن را تا انتها در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

اما بستن شیر پایین رادیاتور یا همان شیر برگشت کمی سخت تر است، زیرا این شیر در حالت عادی و با چرخاندن سری آن باز و بسته نمی شود.

نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ2

برای این منظور باید ابتدا درپوش شیر را بردارید تا بتوانید به بدنه اصلی شیر دسترسی پیدا کنید، سپس با استفاده از آچار فرانسه یا انبردست، مغزی شیر را گرفته و تا انتها در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.

فقط در هنگام چرخاندن شیر دفعات چرخش آن را بر روی کاغذ ثبت کنید، تا پس از تخلیه آب از رادیاتور بتوانید بر اساس آن شیر پایین رادیاتور را تنظیم کنید.

مرحله سوم: آماده شدن برای تخلیه آب درون بدنه رادیاتور

حال که شیرهای رادیاتور به طور کامل بسته شدند، نوبت به باز کردن مهره ماسوره شیر برای تخلیه آب درون بدنه رادیاتور می رسد.

برای انجام این کار در این مرحله مطمئن شوید که آچار به طور کامل مهره ماسوره شیر را گرفته و برای محافظت بیشتر بهتر است محل مورد نظر را با پارچه بپوشانید.

مرحله چهارم: شل کردن اتصال مهره ماسوره در شیر پایین رادیاتور شوفاژ

این مرحله می تواند به نسبت سایر مراحل کمی پیچیده تر باشد، چرا که در طی آن تخلیه آب از بدنه رادیاتور اتفاق می افتد.

نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ3

بنابراین قبل از شل کرده مهره شیر پایین رادیاتور مطمئن شوید که ظرف مخصوص جمع کردن آب در زیر شیر به درستی تعبیه شده است و حتماً از یک نفر برای انجام این مرحله کمک بگیرید.

حال آچار را بر روی مهره شیر پایین رادیاتور قرار داده و آن را به آرامی بر خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا خروج آب از بدنه رادیاتور آغاز شود.

توجه داشته باشید که آچار را بیش از اندازه با فشار نچرخانید و قبل از اینکه ظرف پر از آب شود، آن را با ظرف دیگر تعویض کنید تا زمانی که کل آب درون بدنه رادیاتور به طور کامل تخلیه شود.

چنانچه سرعت تخلیه آب از رادیاتور خیلی پایین است، می توانید شیر هواگیری بالای رادیاتور را کمی باز کنید تا با خروج هوا، جریان آب نیز تندتر شود.

 چنانچه در حین باز کردن مغزی شیر رادیاتور شوفاژ متوجه خرابی شیر و یا مغزی آن شدید، می توانید وارد سایت دیجی کالا شده و از طریق لینک خرید شیر رادیاتور از دیجیکالا اقدام به خرید کنید.

برای آشنایی با روند باز کردن شیر قبلی و نصب شیر جدید بر روی شوفاژ به مقاله تعویض و تعمیر شیر رادیاتور شوفاژ مراجعه نمایید.

 

جمع بندی:

بر اساس آنچه گفته شد می توان اینطور جمع بندی کرد، که گردش مداوم و یکنواخت آب در بدنه رادیاتور باعث می شود آب گرم و حرارت حاصل از آن به طور یکسان در قسمت بالا و پایین این وسیله توزیع شود.

اما گاهی مواقع در صورت مشاهده علائمی همچون سرد بودن قسمت پایین رادیاتور، نشتی آب از آن و یا نیاز به تعویض و جابجایی رادیاتور لازم است آب درون دستگاه را به طور کامل تخلیه کنیم.

با انجام این کار رادیاتور جان تازه ای می گیرد و دیگر با مشکلاتی بیشتری همچون وارد شدن فشار بیش از حد به پکیج، مصرف بیش از اندازه انرژی و گرفتگی کل مسیر لوله های رادیاتور شوفاژ مواجه نخواهید شد.

همانطور که در طول متن توضیح داده شد، روند تخلیه آب رادیاتور بسیار ساده است و فقط کافیست ابزار مورد نیاز این کار را در دسترس داشته باشیم.

نحوه تخلیه آب رادیاتور شوفاژ5

با این حال چنانچه برای تخلیه آب رادیاتور شوفاژ نیاز به مجری لوله کش داشتید، می توانید همین الان با همکاران ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع1 منبع2 منبع3

اشتراک گذاری این صفحه