اگر برای شما هم این سوال ایجاد شده که تاسیساتی ها چه می پوشند؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به جواب آن برسیم.

 

شغل تاسیساتی هم مانند بسیاری از حرفه ها نیاز به برخی مراقبت های خاص به منظور حفظ ایمنی و سلامت مجریان لوله کش دارد، تا در زمان کار کردن آسیبی به ایشان وارد نشود.

خطرات و بیماری های شغل لوله کشی به قدری زیاد هستند، که می توان این حرفه را جزو مشاغل سخت دسته بندی کرد، در نتیجه احتمال وارد شدن آسیب به مجریان زیاد است.

به همین دلیل حفظ امنیت مهمترین کاری است که یک مجری لوله کش باید قبل از آغاز به کار و حضور در پروژه مد نظر خود داشته باشد.

همچنین لباس کار تاثیر زیادی بر روی برخورد مشتری دارد که در کلیپ زیر بصورت مفصل به آن اشاره میکنیم

 

 

 

پوشش تاسیساتی ها در زمان کار

تاسیساتی ها چه می پوشند1

برای دست یابی به هدف مراقبت از مجریان تاسیساتی یک سری پوشش خاص وجود دارند، که مجریان باید در محل کار بپوشند، در ادامه بیشتر به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • کفش ایمنی کار

یکی از مهمترین پوشش هایی که یک مجری تاسیساتی باید در محل کار خود استفاده کند، کفش ایمنی مخصوص کار است.

کفش ایمنی کار هم از لحاظ طراحی و هم کارایی با کفش های معمولی متفاوت است. برای ساخت آن از لایه های پوششی ضخیم تر همچون چرم طبیعی استفاده شده و در برابر روغن، لغزش و بنزین مقاوم است.

این مدل از کفش از مجری تاسیساتی در برابر خطرات موجود در محیط کار محافظت می کند، چرا که در قسمت پنجه آن از فولاد استفاده شد.

پس می تواند پا و انگشتان مجری را در برابر ضربات احتمالی همچون افتادن اجسام سنگین به خوبی محفاظت کند.

  • شلوار کار

مجری تاسیساتی نمی تواند با هر نوع شلواری که خود می پسند، در پروژهای مختلف تاسیساتی حاضر شود.

به این دلیل که اگر شلوار مجری بیش از حد جذب باشد، مانع از جابجایی راحت وی در فضاهای کاری محدود و تنگ شده و چه بسا امکان عکس العمل سریع وی را در هنگام خطر از بین ببرد.

حتی مشاهده شده که مجری به دلیل راحتی بیشتر خود با شلوار پاره بر سر پروژه حاضر شده، که همین مسئله سبب شده آن پروژه را از دست بدهد، چون مشتری دوست دارد مجری را با پوششی مرتب و تمیز ملاقات کند.

به همین دلیل در پوشش مجری تاسیساتی یک شلوار کار قرار داده شده تا لباس مخصوص کار وی مشخص باشد.

شلوار کار لوله کشی و تاسیساتی نه تنها جذب بدن نیست، بلکه جنس بافت آن از الیاف ضخیم می باشد تا از مجری محافظت کند.

حتی تعدادی جیب برای قرار دادن ابزار کار کوچک همچون پیچ گوشتی، متر، مداد و غیره بر روی شلوار دوخته شده تا کار مجری برای حمل ابزار آسان تر شود.

  • تیشرت و لباس کار

محدودیت های ذکر شده در خصوص استفاده از هر نوع شلواری برای مجری تاسیساتی در مورد لباس یا تیشرت وی نیز وجود دارند.

چون مجری باید در لباس خود آنقدر راحت باشد که به راحتی خم و راست شود و در فضاهای کاری مختلف امکان جابجایی آسان داشته باشد.

لباس یا تیشرت کار برای تاسیساتی ها کمی ضخیم تر از لباس های معمولی می باشد، تا مجری بتواند در شرایط آب و هوایی سرد نیز احساس سبکی و گرما را با هم داشته باشد.

تاسیساتی ها چه می پوشند2

  • زانو بند ایمنی

زانو یکی از حساس ترین قسمت های بدن است که احتمال وارد شدن آسیب به آن در زمان اجرای پروژه های مختلف تاسیاستی همچون لوله کشی بسیار زیاد است.

چون مجریان باید در محیط های کاری مختلف و گاهاً باریک بر روی زانوهای خود قرار بگیرند و بلند کردن اجسام سنگین بیشترین فشار را به زانوها وارد می کنند، به همین دلیل زانو بند یکی از پوشش هایی است که برخی از مجریان استفاده می کنند.

این وسیله به دلیل داشتن جنس نرم و پلاستیکی خود زانوهای مجری را در برابر اجسام تیز و برنده موجود بر روی زمین حفظ کرده و همچنین هنگام بلند کردن و حمل اجسام سنگین فشار وارده به مفصل زانو را کاهش می دهد.

  • جلیقه ایمنی کار

بعضی از فضاهای کاری به صورتی هستند که روشنایی زیادی نداشته و به همین دلیل احتمال وارد شدن آسیب به مجری در اثر برخورد وجود دارد.

در نتیجه بهتر است مجری تاسیساتی پوشش دیگری به نام جلیقه ایمنی کار را بر روی لباس های کار زیرین خود بپوشد، تا با کمک نوارهای شب رنگ موجود بر روی جلیقه به راحتی تشخیص داده شود.

اگر می خواهید از مزیت های مختلف شغل لوله کشی مطلع شوید، 10 دلیل برای لوله کش شدن را از دست ندهید.

 

تجهیزات ایمنی مورد نیاز برای تاسیساتی ها

حفظ امنیت و سلامت مجریان لوله کش و حتی متخصصین تاسیسات حرارتی ساختمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

به همین دلیل به جز لباس های مخصوصی که در قسمت فوق ذکر کردیم، یک مجری تاسیساتی باید از یک سری تجهیزات ایمنی خاص نیز در هنگام کار استفاده کند:

  • عینک مخصوص کار

در شرایط کاری مختلف از قبیل جوشکاری، دریل کردن، برش دادن لوله ها و حتی مواقعی که احتمال پرتاب اجسام و مواد خارجی به سمت چشم مجری تاسیساتی وجود دارد، باید عینک مخصوص کار مورد استفاده قرار بگیرد.

  • دستکش صنعتی

دستکش صنعتی از دستان مجری تاسیساتی در مواقعی همچون تخلیه لوله های فاضلابی، نصب توالت فرنگی و در کل کار با مواد فاضلابی و شیمیایی محافظت می کند.

چون در صورت تماس دست مجری با مواد فاضلابی احتمال انتقال انواع بیماری های عفونی و گوارشی به وی و حتی دیگر افراد حاضر در پروژه وجود دارد.

علاوه بر این پوشیدن دستکش صنعتی مانع از بریدن و خراشیده شدن دست مجری با لوله ها و ابزار مختلف لوله کشی شده و از برق گرفتگی وی نیز محافظت می کند.

تاسیساتی ها چه می پوشند3

  • ماسک تنفسی

از آنجا که در گذشته های دور از ماده ای به نام آزبست یا پنبه نسوز برای عایق کاری لوله های انتقال آب گرم، لوله های فاضلاب و عایق کاری مصالح ساختمانی در بناها استفاده می شده، ممکن است بر اثر تخریب لوله ها و کندن پی ساختمان این ماده در محیط پخش شود.

قسمت خطرناک کار از آنجایی آغاز می شود که اگر آزبست یا پنبه نسوز در هوا معلق شود، از طریق تنفس به ریه و پرده های جنب چسبیده و سبب بیماری هایی از قبیل سرطان ریه، آزبستوز و بیماری های مرتبط با پرده جنب می شود.

به همین دلیل است که از سال 1390 نیز استفاده از این ماده در صنایع مختلف بیش از حد مقدار معین آن ممنوع اعلام شده است.

حال گاهی مجری تاسیساتی باید در ساختمان های بسیار قدیمی مشغول به بازسازی و اجرای سیستم لوله کشی آب و فاضلاب بنا باشد، که احتمالاً از آزبست در ساختمان استفاده شده است.

بنابراین تنها راه حفظ امنیت مجری در چنین شرایطی استفاده از ماسک تنفسی ایمنی است. البته بکارگیری این وسیله محافظتی مهم تنها به داستان آزبست محدود نمی شود.

بلکه در پروژه هایی که مجری مجبور است در داخل چاه فاضلاب وارد شود یا حتی مخازن فاضلاب یا لوله های آن را مورد بازبینی یا پاکسازی قرار دهد، بسیار ضروریست از ماسک تنفسی استفاده کند تا دچار گاز گرفتگی حاصل از مواد فاضلابی نشود.

یا در یک مثال دیگر، اگر پروژه مورد نظر شست شویی منبع کویل دار موتورخانه باشد، مجری تاسیساتی باید از ماسک استفاده کند.

در غیر این صورت بخارات سمی حاصل از واکنش اسید با فلز وارد ریه و مجاری تنفسی وی شده و مشکلات زیادی برایش ایجاد می کنند.

می خواهید بدانید لوله کش ها و تاسیساتی ها چقدر درآمد دارند؟ در مطلب آیا تاسیساتی و لوله کش پول زیادی به دست می آورد؟ به این سوال پاسخ داده ایم.

 

آیا تاسیساتی ها کلاه ایمنی هم می پوشند؟

یکی دیگر از سوال هایی که اکثراً از سمت افراد متقاضی و علاقه مند به شغل پرسیده می شود، این است که آیا تاسیساتی ها کلاه ایمنی هم می پوشند؟

جواب این سوال با توجه به محل پروژه تاسیساتی می تواند کمی متفاوت باشد. به عنوان مثال در خدماتی از قبیل سرویس و تعمیرات جزئی سیستم لوله کشی که محل کار در داخل ساختمان در حال سکونت است، نیازی به استفاده از کلاه ایمنی وجود ندارد.

هر چند برخی از مجریان تاسیساتی منظم و مقید خود را ملزم می کنند، تا در شرایط هایی مثل کار در زیر سینک ظرفشویی یا روشویی هم از کلاه ایمنی استفاده کنند.

اما در محل های کاری دیگر از قبیل ساختمان های مرتفع که مجری تاسیساتی مجبور است برای اجرای لوله های آب و فاضلاب به روش زیر سقفی بر روی بلندی قرار بگیرد، بسیار لازم است تا از کلاه ایمنی استفاده کند.

مخصوصاً در محیط های کاری که مجموعه ای نیروهای تاسیساتی و کارگران مشغول به کار هستند، پوشیدن کلاه ایمنی از سر مجری که مهمترین عضو بدن است، در برابر ضربات احتمالی مثل افتادن لوله ها، آجر و مصالح دیگر محافظت می کند.

به طور کلی استفاده از کلاه ایمنی برای تاسیساتی ها در شرایط زیر الزامی است:

  • امکان افتادن اشیاء از بالا و برخورد به سر
  • امکان اصابت سر با اشیا ثابت مثل لوله ها و میله ها
  • امکان وقوع حادثه برای سر در شرایط کاری نزدیک به کابل ها برق

البته متاسفانه در کشور ما این قضیه به خوبی رعایت نشده و گاهاً مشاهده شده که مجریان تاسیساتی در محل پروژه های پرتردد و حتی در بالای ارتفاع نیز از کلاه ایمنی استفاده نمی کنند.

از نظر بسیاری از مجریان تاسیساتی استفاده از تجهیزات پوششی و محافظتی از قبیل ماسک، دستکش، عینک، کفش مخصوص، لباس کار و کلاه ایمنی فقط دست و پا گیر است.

در حالی که عدم توجه به پوشش ایمنی در هنگام اجرای پروژه خود باعث افزایش ضریب آسیب های وارده به مجریان می شود و دقیقاً به همین دلیل است که همگان شغل تاسیساتی و لوله کشی را جزو مشاغل پر خطر می نامند.

تاسیساتی ها چه می پوشند4

کلام آخر...

با توجه به شرایط و موقعیت های خطر آفرین موجود در شغل تاسیساتی همچون احتمال برق گرفتگی، مسمومیت های تنفسی، بیماری های پوستی، مشکلات نخاعی و عضلانی نوع پوشش مجریان باید خاص و محافظت کننده باشد.

مسئله ای که شاید به دلیل سهل انگاری برخی از مجریان تاسیساتی نادیده گرفته شده و همین موضوع می تواند مانع از لذت بردن مجری از حرفه خود شود.

در حالی که می توان با کمی آینده نگری و توجه به نکات ایمنی ساده، همچون پوشیدن لباس ها و پوشش های محافظتی جان خود را در پروژه های تاسیساتی حفظ کرده و استرس در شغل تاسیساتی را کاهش داد.

چنانچه مایلید شغل تاسیساتی خود را در کنار یک مجموعه تاسیساتی ادامه دهید که به حفظ امنیت مجریان خود اهمیت می دهد، می توانید به گروه تاسیسات 24 ساعته ملحق شوید.

برای کسب آگاهی از شرایط استخدام در این مجموعه کافیست بر روی لینک فرم همکاری با تکنسین زده و فرم مربوطه را پر و ارسال کنید.

اگر تاسیساتی حرفه‌ای هستید، جهت همکاری با ما کلیک کنید.

منبع انگلیسی:

منبع1

منبع فارسی:

منبع1 

اشتراک گذاری این صفحه