در ادامه مقاله بخاری بهتر است یا شوفاژ و پکیج ما قصد داریم تا در این مقاله در مورد تبدیل سیستم بخاری به پکیج توضیحاتی را بیان می کنیم.

 

 با توجه به معایب بهره گیری از بخاری در ساختمان ها به عنوان وسیله گرم کننده محیط و از طرفی مزیت های فراوان استفاده از پکیج به جای آن به عنوان سیستم حرارت مرکزی، می خواهیم بدانیم چطور می شود استفاده از بخاری را متوقف کرد؟

همچنین بررسی کنیم، چطور می شود به جای آبگرمکن از پکیج برای گرم کردن ساختمان استفاده نمود. برای رسیدن به پاسخ این سوال ها ادامه این مقاله را دنبال کنید.

 تبدیل سیستم بخاری به پکیج 1

مراحل پیش نیاز برای استفاده از پکیج به جای آبگرمکن

استفاده از پکیج به عنوان منبع حرارتی ساختمان نیاز به زمینه سازی دارد، که ما از مرحله اول تا آخر آن همراه شما خواهیم بود.

تهیه پکیج متناسب با ساختمان :

خرید پکیج به عنوان یک وسیله گران در ساختمان قلمداد می شود، پس انتخاب یک پکیج با سایز و مدل متناسب در ساختمان شما بسیار حائز اهمیت است.

شما می توانید جهت مطلع شدن از قیمت انواع پکیج و یا خرید آن بصورت اینترنتی بر روی لینک خرید اینترنتی پکیج دیواری از سایت دیجیکالا بزنید و بر اساس نیاز خود یکی از آن ها را انتخاب کنید.

اما بهتر است، قبل از اقدام نهایی برای تهیه این وسیله مطلب راهنمای خرید بهترین پکیج دیواری موجود در بازار ایران را بررسی کنید.

یکی از مواردی که در انتخاب پکیج باید مد نظر قرار دهید، سایز آن است که در دو زمینه قابل بررسی است :

  • میزان قابلیت پکیج برای تولید آب گرم
  • سایز فیزیکی پکیج متناسب با طراحی ساختمان و محل نصب آن و توجه به نقشه ساختمان

سایز مناسب پکیج برای ساختمان شما به عوامل مختلفی از جمله تعداد سرویس بهداشتی و حمام و تعداد افراد ساکن در ساختمان بستگی دارد، که شما می توانید در این زمینه با متخصصان این کار مشورت کنید.

همچنین مطالعه مقاله بهترین پکیج دیواری می تواند برای انتخاب پکیج مناسب به شما کمک کند.

لازم به ذکر است که پکیج ها خود در انواع پکیج دیواری، پکیج زمینی و پکیج ایستاده وجود دارند.

پکیج دیواری مناسب برای فضاهای کوچک تر است و به دلیل شکل دیواری و جمع وجورش می توان آن را در داخل یک کابینت در آشپزخانه جا داد.

پکیج زمینی قابلیت تولید حرارتی بالاتری را در مقایسه با پکیج دیواری داشته و برای ساختمان هایی با متراژ بالاتر مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر ساختمان شما دوبکس است و بیش از یک حمام در ساختمان دارید، می توانید از پکیج مدل ایستاده در ساختمان خود بهره بگیرید.

اگر نیاز به خرید و نصب پکیج و رادیاتور را دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پکیج و رادیاتور متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

انتخاب نوع سیستم گرمایشی قابل اتصال به پکیج

بعد از انتخاب پکیج مناسب، نوبت به انتخاب نحوه گرم کردن ساختمان می رسد.

اصولا گرم کردن ساختمان با استفاده از پکیج به دو صورت گرمایش از کف و یا استفاده از وسایلی به نام رادیاتور شوفاژ صورت می گیرد.

اما با توجه به اینکه گرمایش از کف در ساختمان ساخته شده به دلیل لزوم برداشتن کف ساختمان بسیار هزینه بر است، ما این شیوه را به شما توصیه نمی کنیم.

پس تنها راه مطمئن و کم هزینه تر، استفاده از رادیاتور شوفاژ در ساختمان است. رادیاتور ها با کمک آب گرم شده در پکیج حرارت آب گرم را با کمک لوله های تعبیه شده در خود ساطع می کنند.

همانطور که در مطلب بخاری بهتر است یا پکیج و شوفاژ به اختصار بیان کردیم، رادیاتورهای شوفاژ در انواع مختلف پنلی، پره ای، شیشه ای و قرنیزی تهیه و تولید می شود.

با توجه به این همه تنوع در مدل رادیاتور شوفاژ، میزان ایجاد حرارت و نحوه نصب و راه اندازی آن ها نیز متفاوت است.

شما می توانید بر اساس پارامترهای زیر رادیاتور شوفاژ مناسب با ساختمان خود را انتخاب کنید.

  • آب و هوای منطقه ای
  • تعداد افراد ساکن در ساختمان
  • ارتفاع دیوارها و جنس مصالح به کار رفته در آن
  • جنس پنجره ها
  • میزان هدر رفت دما در ساختمان

برای اطلاع از قیمت خرید انواع رادیاتور شوفاژ و تهیه این وسیله کارآمد، کافیست لینک خرید رادیاتور در دیجی کالا را لمس کنید.

 

انتخاب نوع سیستم لوله کشی پکیج و شوفاژ

حال بعد از تهیه پکیج و شوفاژ رادیاتور مناسب با ساختمان، نوبت به لوله کشی پکیج و شوفاژ می رسد.

نکته مهم در لوله کشی پکیج و شوفاژ جنس لوله ها است. استفاده از لوله های فلزی در این امر اصلاً توصیه نمی شود.

زیرا با توجه به وزن بالای آنها و همچنین احتمال زنگ زدگی و رسوب و از طرفی هدر رفت بالای انرژی حرارتی در مسیر لوله های فلزی، بعد از مدتی دوباره مجبور به تعویض لوله های آب گرم ساختمان خود و رسوب زدایی مداوم پکیج و شوفاژها خواهید بود.

در حال حاضر ما دو نوع لوله را برای لوله کشی پکیج و شوفاژ به شما پیشنهاد می دهیم :

این لوله ها از جنس پلاستیک مقاوم شده هستند که در صورت استفاده از آن ها در لوله کشی پکیج و شوفاژ خود، هرگز با مشکل زنگ زدگی و رسوب گیری مواجه نخواهید شد.

می توان گفت که تنها نقص لوله های پلیمری ضریت دمایی محدود آنها تا 60 درجه سانتی گراید است.

لوله های پلیمری که در دو دسته لوله سفید و لوله سبز انتخاب می شوند که با افزایش دما دچار تغییر ظاهر می شوند.

همین مسئله سبب شده که استفاده از آنها در لوله کشی پکیج و شوفاژ که مستقیماً با آب گرم در تماس است، محدود شود.

 

اگر برای لوله کشی شوفاژ و پکیج خود نیاز به لوله ای مقاوم با ضریب تحمل دمایی بالا دارید، می توانید از لوله پنج لایه استفاده کنید.

این لوله ها به دلیل داشتن فلز آلومنیوم در ترکیب خود، بسیار انعطاف پذیر، مقاوم در برابر ضربه و فشار و دما هستند.

برای لوله کشی پکیج می توانیم از دو راه بسته به نوع لوله کشی ساختمان خود استفاده کنید:

لوله کشی انشعابی :

اگر لوله کشی آب در ساختمان شما به شیوه انشعابی بوده، شما می توانید با گرفتن انشعاب از رایزر آب سرد در آشپزخانه این لوله را به پکیج متصل کنید.

برای جلوگیری از کنده کاری و ایجاد هزینه های گزاف بهترین راه استفاده از لوله کشی روکار برای پکیج است.

در صورت انجام لوله کشی پکیج و شوفاژ با لوله های پلیمری، باید برای مهار تغییرات انبساطی لوله آن ها را در فواصل منظم بست بزنید.

تبدیل سیستم بخاری به پکیج 2

بعد از گرفتن لوله آب گرم از زیر پکیج لوله را به صورت رفت و برگشت برای هر کدام از رادیاتورهای شوفاژ به صورت مجزا در کل ساختمان هدایت می کنیم.

به این صورت که لوله رفت را به سمت بالای رادیاتور و لوله برگشت را از قسمت پایین آن می گیریم و لوله برگشت را از آخرین رادیاتور شروع می کنیم.

 بعد از گرفتن انشعاب برگشت از هر کدام از رادیاتورها به پکیج ادامه می دهیم تا گردش آب در لوله ها فراهم شود.

برای این کار هم بهتر است تا از راه لوله کشی روکار شوفاژ به جای لوله کشی توکار استفاده کنید.

لوله کشی کلکتوری :

در صورتی که لوله کشی آب در ساختمان شما به شیوه کلکتوری بوده، ادامه کار برای شما بسیار راحت تر خواهد بود.

به این شکل که یک انشعاب از کلکتور آب سرد گرفته و به پکیج می رسانیم و لوله آب گرم خروجی از پکیج را با کمک کلکتور از پایین ترین قسمت دیوار به سمت رادیاتورهای شوفاژ در کل ساختمان هدایت می کنیم.

لوله آب برگشت نیز به صورت مجزا از هر رادیاتور گرفته شده و با کمک کلکتور به پکیج هدایت می شود.

شما می توانید جهت مشاهده فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور بر روی نام مطلب بزنید.

تبدیل سیستم بخاری به پکیج 3

لوله آب گرم گرفته شده از زیر پکیج را می توان با دو شیوه تا رادیاتور شوفاژ رساند، یکی از طریق لوله کشی روکار و دیگری لوله کشی توکار.

شیوه توکار در زمانی به شما پیشنهاد می شود که قصد بازسازی ساختمان خود را دارید تا از صرف هزینه های بیشتر و کندن دیوار جلوگیری شود.

در صورت انجام لوله کشی آب به شیوه روکار حتما از داکت کشی برای زیبا سازی و مهار لوله ها استفاده کنید.

تبدیل سیستم بخاری به پکیج 4

لوله کشی شوفاژ و پکیج به روش کلکتوری را می توانید با لوله های پلیمری، لوله های پنج لایه و یا به صورت ترکیبی از پنج لایه و پلیمری انجام دهید.

در حالت ترکیبی، لوله انشعابی از کلکتور از جنس پنج لایه خواهد بود و سپس برای لوله هدایت شده به سمت رادیاتور ها از لوله پلیمری استفاده می کنیم.

در صورت استفاده از لوله های پنج لایه در لوله کشی پکیج و شوفاژ، آب گرم با توان و فشار یکسان به تمام رادیاتورها خواهد رسید و دیگر مشکل سرد بودن رادیاتورهایی که در فاصله ای دورتر از پکیج قرار دارند نخواهید داشت.

علاوه بر این چون کلکتور این خاصیت را دارد که با بستن والو بالای آن جریان آب را در داخل یک مسیر مجزا قطع و وصل کند، شما می توانید در صورت نیاز از این ویژگی استفاده کنید.

جهت آشنایی کامل با نحوه اجرای لوله کشی کلکتوری با لوله های 5 لایه کافیست فیلم نحوه اتصال لوله پنج لایه به کلکتور را ملاحظه نمایید.

 

موارد مهم در زمان اجرای لوله کشی پکیج و رادیاتور

گزینه هایی که در اجرای لوله کشی پکیج و رادیاتور باید رعایت کنید :

  • نقشه لوله کشی :

در اجرای لوله کشی پکیج و شوفاژ یکی از مهمترین گزینه ها و پیش زمینه ها که باید رعایت شود، نقشه لوله کشی است.

به این صورت که قبل از انجام هر گونه کنده کاری باید مکان دقیق رادیاتور ها در ساختمان انتخاب شود.

بهترین محل نصب رادیاتور در ساختمان، نزدیک ترین مکان به پکیج و در مسیری است که جریان هوا در آنجا وجود دارد، مانند زیر و یا کنار پنجره ها.

پس کوتاه ترین مسیر ممکن از پکیج تا رادیاتور رادر نظر بگیرید، زیرا هر چه طول لوله ها در لوله کشی پکیج و رادیاتور بیشتر باشد، فشار وارده به پکیج برای ارسال آب گرم بالاتر خواهد بود و همچنین مقدار هدر رفت دما هم در مسیر لوله ها بیشتر خواهد بود.

  • استفاده هر چه کمتر از اتصالات :

برای دسترسی به آب گرم با فشار مناسب در تمام لوله ها باید از حداقل میزان اتصالاتی مانند زانویی در این کار استفاده کنید.

یکی دیگر از مزیت های بهره گیری ازلوله های پنج لایه به جای لوله های پلیمری همین مسئله است، زیرا این لوله ها به دلیل انعطاف پذیری بسیار بالا احتیاجی به استفاده از زانویی ندارند و به راهی خم می شود.

  • لوله کشی در یک مسیر مستقیم و موازی :

لوله های رفت و برگشت در رادیاتور و پکیج باید به صورت موازی باهم و در کمترین شکل پیچ و خم نصب شوند، تا فشار آب یکسان باشد و همچنین فشار کمتری به پکیج وارد شود.

  • سایز مناسب لوله :

علاوه بر جنس مناسب برای لوله ها در لوله کشی پکیج و رادیاتور، رعایت سایز لوله ها هم در کم کردن فشار وارده بر پکیج اهمیت دارد.

برای لوله های فرعی از قطر 20 استفاده می شود، ولی قطر لوله اصلی بر اساس تعداد رادیاتور ها متفاوت و به صورت زیر است :

  • قطر لوله اصلی با سایز 20 مناسب برای ساختمان هایی که کمترین تعداد رادیاتور را دارند.
  • قطر لوله اصلی با سایز 25 مناسب برای ساختمان هایی که تا شش رادیاتور دارند.
  • قطر لوله اصلی با سایز 32 مناسب برای ساختمان هایی با تعداد بالاتر از شش رادیاتور.

 

نحوه نصب رادیاتور شوفاژ

بعد از انجام لوله کشی پکیج و رادیاتور، نوبت به نصب رادیاتور شوفاژ در ساختمان می رسد.

شما می توانید با توجه به توصیه های ما این کار را به سادگی انجام دهید و البته بهتر است تا از افراد متخصص در این کار بهره ببرید.

مرحله اول :

قبل از هر چیز رادیاتور را برای نصب آماده کنید و برای این کار شیر هواگیری رادیاتور را باز کنید و قسمت پایانی آن را با نوار تفلون ببندید. این کار را برای هر دو شیر رادیاتور انجام دهید.

مرحله دوم :

شیر هوا در رادیاتور را تا حد معمولی، یعنی نه خیلی سفت و نه خیلی شل، ببندید. اگر فشار زیادی به شیر هواگیری وارد کنید، اورینگ آن آسیب خواهد دید.

مرحله سوم :

با استفاده از آچار مخصوص شیر را محکم کنید. حالا رادیاتور آماده است تا بر روی دیوار نصب شود.

تبدیل سیستم بخاری به پکیج 5

مرحله چهارم :

قبل از اینکه رادیاتور خود رابه دیوار نصب کنید، باید اول مرکز دیواری که می خواهید رادیاتور را روی آن قرار دهید، اندازه بگیرید. برای این منظور ابتدا طول دیوار را بسنجید.

مرحله پنجم :

مرکز رادیاتور را بر روی مرکز دیوار علامت بزنید و ارتفاع رادیاتور را اندازه گیری کنید.

مرحله ششم :

اندازه کف ساختمان تا زیر شیر خروجی رادیاتور را اندازه گیری کنید و مرکز بین دو پایه موجود در پشت رادیاتور را نیز بسنجید. سپس قسمت بالا و پایین پایه رادیاتور شوفاژ را بر روی دیوار علامت بزنید.

مرحله هفتم :

با کمک دریل تا عمق 7 سانت دیوار را سوراخ کرده و پایه رادیاتور را بر روی آن نصب کنید و قبل از آن که پایه ها را به دیوار محکم کنید، دوباره سطوح آن ها را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید که در تمام قسمت ها تراز هستند.

اگر برای تراز کردن رادیاتور شوفاژ نیاز به تهیه تراز بنایی دارید، ابتدا مطلب راهنمای خرید بهترین تراز بنایی دستی و لیزری را مطالعه کرده و سپس روی لینک خرید تراز از دیجی کالا بزنید.

مرحله هشتم :

در این مرحله باید لوله آب گرم یا رفت را به شیر ورودی رادیاتور در بالای آن با استفاده از اتصالات لازم محکم کنید و سپس لوله خروجی یا برگشت را به شیر خروجی رادیاتور در قسمت پایین آن متصل کنید.        

در مرحله نهایی تمام شیرهای رادیاتور را با آچار مناسب محکم کنید و بعد از اطمینان از اینکه کار نصب به شکل کامل صورت گرفته، پکیج را روشن کنید تا رادیاتور ها گرم شوند.

شما می توانید برای دریافت اطلاعات تکمیلی تر فایل راهنمای نصب رادیاتور شوفاژ را مطالعه کنید.

تبدیل سیستم بخاری به پکیج 7

 

به این طریق شما با نحوه تغییر بخاری و لوله کشی پکیج آشنا شدید. اما فراموش نکنید که انجام سرویس دوره ای پکیج می تواند تا حد بسیار در افزایش راندمان پکیج و رادیاتور شوفاژ در ساختمان شما سهیم باشد.

اگر نیاز به خرید و نصب پکیج و رادیاتور را دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پکیج، رادیاتور و تجهیزات متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

در انتها می توانید یکی از پروژه های انجام شده ما در این زمینه را ببینید.

در پروژه انجام شده در سعادت آباد که قبلاً در این واحد مسکونی از بخاری و شومینه استفاده می شد، لوله کشی روکار انجام شده و برای ایشان پکیج و رادیاتور نصب شده است.

برای دیدن تصاویر و جزئیات بیشتر این پروژه بر روی تعویض لوله کشی آب و نصب رادیاتور - آقای ابریشمی کلیک کنید.

 

همچنین با دیدن کلیپ زیر میتوانید نمونه دیگری از تبدیل سیستم آبگرمکن و بخاری به پکیج و رادیاتور و بازسازی لوله کشی که توسط همکاران ما انجام شده است را ببینید.

 

اگر شما هم برای نصب و راه اندازی پکیج و رادیاتور شوفاژ خود نیاز به کمک دارید، می توانید از متخصصان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته استفاده کنید. چرا که تخصص ما همراه با تجربه است.

همین الان با شماره های موجود در سایت برای ثبت سفارش در سراسر مناطق شهر تهران تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1 منبع 2/

اشتراک گذاری این صفحه