چنانچه شما نیز با مشکل نوسان آب مواجه هستید، ادامه این مطلب را دنبال کند. زیرا در ادامه قصد داریم تا علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان را بررسی کنیم.

 

همانطور که می دانید علت اصلی صرف هزینه در استفاده و نصب پمپ آب خانگی و مخزن تحت فشار در ساختمان این است، که بتوان در هر ساعت از شبانه روز از آب با فشار مطلوب بهره برد.

بنابراین مواجه شدن با نوسان فشار آب با وجود پمپ آب خانگی می تواند بسیار آزار دهنده باشد. مخصوصاً در مواقعی همچون دوش گرفتن که نیاز شدید به فشار آب بالا دارید.

به دلیل اهمیت این موضوع ما قصد داریم تا در ادامه این مطلب علل نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان را بررسی کرده و در نهایت نحوه رفع این مشکل و راهکارهایی به عنوان پیشگیری از بروز آن در آینده برای شما بیان کنیم.

 

علل کلی نوسان فشار آب در ساختمان

در ابتدا بهتر است علل کلی نوسان فشار آب در ساختمان را بررسی کنیم تا بتوانیم این مشکل را هرچه زودتر ریشه یابی کنیم.

  • وجود هوا در لوله ها

وقتی درون لوله های آب ساختمان هوا وجود داشته باشد، سرعت جریان آب دچار اختلال می شود، چرا که وجود هوا در لوله های آب همانند یک شیر بسته عمل کرده که سبب توقف حرکت آب می شود.

این مشکل در دراز مدت علاوه بر سلب آسایش مصرف کننده، باعث خراب شدن اتصالات و حتی بروز نشتی در لوله آب می شود.

علت ورود هوا به لوله های آب ممکن است به دلیل وجود نشتی در لوله، خرابی لاستیک مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی، وجود نقص در پمپ آب و یا ترک خوردگی در سیستم لوله کشی پمپ آب خانگی باشد.

  • خرابی شیر کاهنده فشار آب

دلیل استفاده از شیر کاهند فشار آب، تعدیل کردن میزان فشار آب در ساختمان می باشد تا در صورت افزایش ناگهانی میزان فشار آب از حد معمول هیچ آسیبی به سیستم لوله کشی آب ساختمان وارد نشود.

از جمله دلایل خرابی شیر کاهنده فشار آب می توان به تشکیل رسوب در شیر، بروز مشکل در قطعات داخلی شیر و فشار تنظیمی نامناسب در آن اشاره کرد.

  • گرفتگی و یا فرسودگی لوله های آب ساختمان

اگر سیستم لوله کشی آب ساختمان قدیمی بوده و یا از لوله های فلزی در این سیستم استفاده شده باشد، با گذر زمان این سیستم دچار گرفتگی و فرسوده شدن می شود.

این مسئله زمینه ساز مناسبی برای نوسان فشار آب در ساختمان است، که به منظور رفع آن باید هرچه سریع تر برای بازسازی سیستم لوله کشی آب ساختمان اقدام کرد.

  • وجود مشکل در لوله آب شهری

در برخی موارد علت نوسان فشار آب ساختمان به این دلیل است که فشار آب در لوله آب اصلی که از خیابان وارد ساختمان شما شده، به دلیل وجود نشتی و یا گرفتگی، دارای نوسان است.

در این صورت هیچ راه حلی برای رفع این مشکل به غیر از تماس با شرکت آب و فاضلاب منطقه به منظور بررسی و حل این مسئله وجود ندارد.

  • استفاده همزمان از خطوط لوله آب در ساختمان

یکی از ساده ترین دلایل نوسان فشار آب در ساختمان این است که در آن واحد از چند خط لوله آب مانند حمام، آشپزخانه و ماشین لباسشویی استفاده می شود.

در این صورت مواجه شدن با نوسانات آب در ساختمان بسیار طبیعی است.

علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان1

تا این قسمت از متن با دلایل کلی نوسان فشار آب در ساختمان آشنا شدید، حال در ادامه قصد داریم موضوع فشار آب در صورت استفاده از پمپ آب خانگی را بررسی کنیم.

 

علل کم بود فشار با وجود استفاده از پمپ آب

اگر در ساختمان از پمپ آب خانگی و یا بوستر پمپ استفاده شده است، ولی با این حال آب هیچگونه فشاری ندارد، دستگاه پمپ آب با یکی از مشکلات زیر درگیر است:

  • پمپ آب خانگی اصلاً روشن نمی شود.
  • به دلیل خشک شدن مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی، پمپ دچار هوا گرفتگی شده است.
  • شیر یکطرفه موجود در سیستم پمپ آب خانگی دچار مشکل شده است، در نتیجه سبب برگشت آب به درون سیستم پمپ شده وبه همین دلیل فشار آب خروجی از پمپ کم است.
  • تنظیم اتوماتیک فشار پمپ آب خانگی دچار مشکل شده است.
  • تشکیل مقدار زیادی رسوب در قسمت فیلتر ورودی پمپ آب
  • پمپ به صورت وارونه کار می کند. بعضی اوقات ممکن است بعد از انجام کار برقی، دو فاز سیستم برق پمپ عوض شده باشند، که این مشکل سبب وارونه کار کردن پمپ آب می شود.

مطالعه مقالات مشکلات پمپ آب خانگی و 10 دلیل بالا نرفتن فشار پمپ آب ساختمان + نحوه رفع آن برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص مفید خواهد بود.

علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان2

دلایل نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان

برخی مواقع فشار آب در آب خروجی از پمپ آب وجود دارد، اما دائماً در حال کم و زیاد شدن است. برخی از دلایل بروز این مشکل عبارتند از:

  • عدم تنظیم بودن باد تیوپ مخزن تحت فشار

در سیستم های پمپ آب خانگی که در کنار مخزن تحت فشار کار می کنند، مشکل نوسانات فشار آب خروجی از پمپ تقریباً رایج است که دلیل اصلی آن تنظیم نبودن باد یا همان فشار تیوپ مخزن تحت فشار است.

در حالت عادی وقتی هیچ آبی مورد استفاده قرار نمی گیرد، سیستم از فشار ذخیره شده در داخل مخزن تحت فشار استفاده می کند.

اما به محض افت کردن فشار داخل مخزن تحت فشار پمپ آب خانگی، تا زمان رسیدن فشار به حد نرمال پمپ آب شروع به کار می کند.

با این کار آب در داخل مخزن ذخیره می شود، تا در زمان نیاز مورد استفاده در سیستم قرار بگیرد.

حال اگر میزان فشار هوای داخل تیوپ تعبیه شده در مخزن تحت فشار کمتر از حد استاندارد باشد، میزان آب ذخیره شده در قسمت تر مخزن کوچک و کوچک تر می شود.

در نتیجه پمپ باید بیشتر روشن و خاموش شود که نشانه آن بروز نوسان در فشار آب خروجی از پمپ است.

این مشکل در نهایت سبب کاهش طول عمر پمپ و حتی سوختن پمپ خواهد شد.

به منظور رفع این مشکل باید ابتدا آب مخزن تحت فشار را تخلیه کنید، در این حالت باید فشار مخزن 2 بار کمتر از نقطه تنظیم فشار پمپ باشد.

حال اگر با باد کردن دوباره تیوپ مشکل تنظیم نبودن باد مخزن تحت فشار حل شود، که می توان امیدوار بود نیازی به تعویض مخزن یا تعویض تیوپ آن نیست.

در غیر این صورت اگر باز هم شاهد روشن و خاموش شدن مداوم پمپ آب بودید، راهی جز استفاده از تیوپ و یا مخزن تحت فشار جدید نیست.

فیلم تعویض تیوپ منبع تحت فشار پمپ آب خانگی را مشاهده کنید، تا با جزئیات تعویض تیوپ مخزن آشنا شوید.

البته توجه داشته باشید که مشکل نوسان فشار آب در پمپ آب گاهی به دلیل متناسب نبودن سایز مخزن با ظرفیت و توان پمپ رخ می دهد.

در این حالت احتمالاً مخزن تحت فشار بزرگ تر از حد مورد نیاز پمپ است. در صورت نیاز به تعویض مخزن راهنمای انتخاب و خرید منبع تحت فشار می تواند به شما کمک کند.

 علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان3 Copy

  • خرابی شیر یکطرفه پمپ آب

همانطور که در مطلب علت یکسره شدن پمپ آب خانگی به علت خرابی شیر یکطرفه گفتیم، یکی از دلایل کلی بروز نوسان در فشار آب پمپ آب، خرابی شیر یکطرفه پمپ آب است.

حال در این قسمت قصد داریم توضیحات بیشتری در این خصوص بیان کنیم.

علل رایج خراب شدن شیر یکطرفه در سیستم پمپ آب:

  • ضربات قوچی آب
  • جریانات معکوس آب
  • نصب اشتباه شیر یکطرفه
  • عدم حفظ و نگهداری از شیر
  • وجود رسوب در سیستم لوله کشی

 

راهکارهایی به منظور حفظ و نگهداری از شیر یکطرفه

  • یکی از بهترین و موثرترین اقدامات به منظور حفظ و نگهداری از شیر یکطرفه این است، که از تشکیل رسوب در سیستم پمپ آب جلوگری کنیم. نصب فیلتر در قسمت ورودی به سیستم پمپ آب یکی از راهکارهای عملی برای این منظور است.
  • روغن کاری شیر نیز راهکار بعدی است که از بروز مشکل در آن جلوگیری می کند. چرا که شیر یکطرفه از قسمت های مختلف تشکیل شده، که روغن کاری آن ها سبب کار کرد موثر قطعات در کنار یکدیگر می شود.
  • نصب صحیح شیر و استفاده از شیر یکطرفه متناسب با سیستم پمپ مانع از بروز مشکل در این قطعه خواهد شد.

به منظور بررسی های بیشتر شیر یکطرفه به مقالات انواع شیر یکطرفه و نصب و تعویض شیر یکطرفه مراجعه کنید.

علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان4

  • وجود نقص کلید اتومات پمپ آب

روشن و خاموش شدن پمپ آب از طریق فرمان کلید اتومات مخزن تحت فشار پمپ آب صورت می گیرد.

عدم تنظیم بودن کلید و همچنین وجود مشکل در سیستم برق کلید، سبب بروز اختلال در روند کار این قطعه در روشن کردن پمپ و در نتیجه ایجاد نوسان در فشار آب خواهد شد.

راهکار عملی به منظور رفع این مشکل بررسی سیم پیچی آن در کنار تنظیم کلید اتومات با کمک پیچ های تنظیم فشار این قطعه می باشد.

 

راهکار عملی به منظور رفع مشکل نوسان فشار آب در پمپ آب

بهترین راه به منظور بررسی و رفع سریع مشکل نوسان فشار آب در پمپ آب سرویس پمپ آب و مخزن تحت فشار آن است.

 در این صورت کلیه موارد از جمله شیر یکطرفه سیستم، تیوپ مخزن تحت فشار و کلید اتومات آن بررسی شده و مشکل احتمالی در هر قسمت به سرعت رفع شود.

علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان5

اولین قدم برای این منظور اقدام به هواگیری پمپ آب و کسب اطمینان از کار کرد صحیح آن می باشد.

سپس با انجام سرویس کلی می توان قسمت های ذکر شده در سیستم را مورد بازبینی قرار داد.

البته لازمه دستیابی به این هدف استفاده از مجری نصاب و سرویسکار پمپ آب متخصص همچون همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته است.

علت نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان6

شما می توانید در صورت نیاز به سرویس و یا تعمیر پمپ آب خانگی خود به منظور رفع مشکل نوسان فشار آب در پمپ آب ساختمان از تخصص مجریان ما کمک بگیرید.

برای این منظور همین الان با همکاران ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منابع انگلیسی:

منبع 1

منبع 2

منبع 3

منبع 4

اشتراک گذاری این صفحه