تامین آب و فشار مورد نیاز برای مصارف خانگی، خصوصا در ساختمان های چند طبقه امری ضروری است.

تامین آب و فشار آب کافی موجب رفاه حال و آسایش ساکنین خواهد شد. اما با فشار معمول آب شهری این امر امکان پذیر نیست و برای حل این مشکل شما می توانید از پمپ آب جتی استفاده کنید.

 

برای رفع مشکل کم فشار بودن آب می توان از پمپ های آبی در مسیر انتقال آب استفاده کرد تا آب را با فشار بیشتری خصوصا به طبقات بالا منتقل کنند.

انواع مختلفی از پمپ های آب برای این منظور وجود دارند که در این متن برای شما نوع پمپ آب جتی را توضیح خواهیم داد.

پمپ آب جتی یک نوع پمپ آب اختصاصی است که جریان انتقال آب را به صورت تحت فشار در آورده و می تواند آن را به هرجایی که مورد نظرتان باشد پمپ و ارسال کند.

این سری از پمپ ها به دلیل عملکرد چند منظوره و با کارایی بالای خود بسیار محبوب هستند.

عملکرد بالای آنها شامل نیزدر این است که آنها به خوبی در بازار در دسترس می باشند و با قدرت های مختلف و برای بهره ورری های متنوعی می توان آنها را تهیه نمود.

برنامه های کاربردی معمول آنها شامل تامین آب خانگی از یک سیستم محرک، منبع آب باز یا از یک چاه است.

بیشتر بدانید: راهنمای خرید پمپ آب خانگی

پمپ آب جتی چیست 1

تصویر شماره یک از پمپ آب جتی

منظور از "جت" در اصطلاح "پمپ آب جتی" چیست؟

منظور از جت در پمپ های آب جتی این است که در داخل این پمپ ها یک جفت نازل و ونتوری وجود دارد.

این نازل آب را از طریق ونتوری که باعث اختلاف فشار می شود، عبور می دهد و در واقع همین تفاوت فشار است که به فشار پمپ کمک می کند تا بتواند آب را منتقل کند.

 

تفاوت پمپ آب جتی کم عمق و عمیق

پمپ های آب جتی در انواع "کم عمق" و "عمیق" وجود دارند و یک پمپ آب جتی کم عمق می تواند آب را حداکثر از عمق 25 متری منتقل کند.

در صورتی که یک پمپ آب جتی عمیق می تواند آب را از عمق بیشتری (عمق 80 تا 100 متر، بسته به مدل و توان اسب بخار پمپ) انتقال دهد.

یک پمپ آب جتی کم عمق دارای نازل و ونتوری است. در یک پمپ آب جتی عمیق، نازل و ونتوری در یک انژکتور یا "جت کیت" قرار داده می شوند.

برای راه اندازی این نوع پمپ آب جتی، دو لوله مورد نیاز است که پمپ را به پکیج انژکتور متصل می کند.

یک لوله آب را بالا می برد (مکش)، در حالی که لوله های دیگر آب را از طریق نازل و ونتوری خارج می کنند (درایو). در این حالت برای آب در حال حرکت از طریق نازل و ونتوری یک اختلاف فشار ایجاد می کند که به آب کمک می کند تا پمپ شود.

 

تعیین عمق مخزن آب

اگر به جای آب شهری از یک منبع آب دیگر استفاده می کنید و می خواهید با استفاده از آب آن مخزن و نصب یک پمپ آب جتی، آب را برای مصارف خانگی و لوله کشی خود تامین کنید، باید ابتدا عمق مخزن یا چاه را تعیین کنید.

برای تعیین عمق آب مخزن یا چاه آبتان و برای اینکه بتوانید به درستی تصمیم بگیرید که چه پمپ آبی برای شما مناسب است باید بالای سر چاه رفته و از بالای آن یک نخ ماهیگیری را به پایین بفرستید.

هنگامی که دیگر وزن آن را احساس نمی کنید، یعنی نخ در آب شناور شده است.

نخ را بیرون کشیده و با اندازه گیری این ارتفاع از نخ شما به خوبی می توانید عمق آب چاه خود را تعیین کنید و بر این اساس پمپی مناسب و دارای قدرت مکش مورد نیاز همان عمق را تهیه کنید.

پمپ آب جتی چیست 2

 

چطور تشخیص دهم که پمپ آب جتی با چه توانی را نیاز دارم؟

به طور کلی، پمپ های آب جتی با اسب بخار بالاتر، آب بیشتری را می توانند پمپ کنند (سرعت جریان GPM بالاتر است). مدل های مختلف پمپ آب جتی که طراحی شده اند، متفاوت است.

به طور کلی، پمپ ½ اسب بخار می تواند آب مورد نیاز برای یک خانه کوچک با یک حمام را تامین کند و در دسته پمپ های داخل آپارتمانی قرار می گیرد.

ما در مطلب راهنمای خرید بهترین پمپ آب داخل آپارتمان در مورد خصوصیات بهترین پمپ داخل اپارتمانی و نحوه انتخاب آن توضیحات کاملی را داده ایم.

اما در صورتی که یک خانه دارای دو حمام باشد که هم زمان مورد استفاده قرار می گیرند یا اگر همزمان با حمام، ماشین لباسشویی هم بخواهد کار کند، پس نیاز به آب اضافی وجود دارد و باید پمپی با اسب بخار بالاتر تهیه کنید.

در مواردی که یک خانه با چندین حمام، چندین نفر مصرف کننده و وسایل مصرف کننده آب مانند ماشین لباسشویی و ظرفشویی وجود داشته باشد، احتمالا باید یک پمپ آب جتی با قدرت یک اسب بخار تهیه کنید.

بزرگترین ملاحظه ای که در مورد قدرت پمپ آب جتی باید داشته باشید، میزان مصرف برق آن می باشد، هرچه مخزن تامین آب شما بزرگتر باشد نیاز به پمپ آب قویتری نیز خواهید داشت اما در عین حال مصرف برق آن نیز بالاتر خواهد بود.

به طور کلی پیشنهاد می کنیم که پمپ آب باید قابلیت تامین 100 لیتر آب در دقیقه را داشته باشد.

پمپ آب جتی چیست 3

تصویر شماره دو از پمپ آب جتی

مراقبت از پمپ آب جتی

معمولا این سری از پمپ ها ضد آتش سوزی می باشند اما در برابر باد و باران باید از آنها محافظت کنید.

علاوه بر اینکه محیطی که پمپ در آنجا قرار دارد باید تهویه مطلوبی داشته باشد، توصیه می شود که اگر پمپ آب در فضای آزاد قرار دارد دو تخته چوب روی آن قرار دهید که از بارش باران و تابش نور خورشید در امان باشد، اما هوا بتواند در اطراف آن جریان داشته باشد.

 

آیا می توانم از پمپ آب جتی با فشاری بالاتر از آنچه که در کارخانه تنظیم شده است استفاده کنم؟

سوئیچ فشار متصل به پمپ آب، کنترل کننده محدوده فشاری است که در آن پمپ کارمی کند. این سوئیچ را می توان برای فشارهای مختلف تنظیم کرد.

بسیار مهم است که شما سوئیچ فشار را در فشاری بالاتر از آنچه که پمپ قادر به رسیدن به آن نیست، تنظیم نکنید.

 

پمپ های آب جتی چدنی یا پلاستیکی؟

پمپ های آب جتی هم از جنس چدن و هم پلاستیک ساخته می شوند و قطعات هر دو آنها نیز به خوبی در بازار پیدا می شود.

تنها تفاوت در میان این دو نوع، نحوه نگهداری از آنها می باشد. پمپ های چدنی ممکن است کمی قوی تر باشند در صورتی که پمپ های آب جتی پلاستیکی را باید در ناحیه ای قرار دهید که محافظت بیشتری از آن بشود و یا به آن ضربه ای وارد نشود.

 

آیا می توانم از یک پمپ آب جتی برای افزایش فشار آب خانگی استفاده کنم؟

اگر به فشار بیشتری نسبت به آنچه که در حال حاضر دارید، نیاز پیدا کرده اید، یک پمپ آب جتی می تواند به عنوان تقویت کننده فشار آب هم مورد استفاده قرار گیرد، اما با چند محدودیت را در ذهن داشته باشید.

اول اینکه، فشار کلی که پمپ می تواند ایجاد کند را باید در نظر داشته باشید.

این فشار از مجموع فشار ورودی آب به علاوه فشاری که پمپ به آن اضافه می کند، به دست می آید.

برای اکثر پمپ های جتی ترموپلاستیک فشار کلی نمی تواند بیش از 70 psi (هر پمپ ممکن است متفاوت باشد) بشود. در نتیجه، استفاده از پمپ های آب جتی با جنس پلاستیک برای کاربرد افزایش فشار توصیه نمی شود.

در اکثر پمپ های چدنی نیز فشار کلی نمی تواند بیش از 100 psi باشد. این حداکثر فشاری است که پمپ می تواند تامین کند و باید با توجه به فشار بالقوه آب ورودی خود در نظر بگیرید که آیا احتیاجی به پمپ آب نیز می باشد یا خیر.

دومین مورد در نظر گرفتن درایو پمپ است. پمپ ها معمولا یک دوره کار می کنند و سپس خاموش می شوند.

اگر دیدید که پمپ آب شما دائم روشن و خاموش می شود، یعنی مشکلی در کارکرد آن وجود دارد و بهتر است از یک منبع تحت فشار استفاده کنید. در این مورد خواندن مقاله علت روشن و خاموش شدن مکرر پمپ آب خانگی نیز به شما توصیه می شود.

برای مقایسه این نوع پمپ با پمپ آب بشقابی بر روی  تفاوت پمپ آب جتی و پمپ آب بشقابی کلیک کنید

 همچنین جهت مشاهده و  اطلاع دقیق از قیمت انواع پمپ آب بر روی لینک خرید پمپ آب ساختمان از سایت دیجیکالا بزنید.

در همین زمینه می توانید بر روی تیتر نصب پمپ آب خانگی و منبع کلیک کنید تا به مقاله مورد نظر ارجاع داده شوید.

در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و همچنین دریافت خدمات نصب و تعمیر پمپ آب جتی دارید، همکاران و کارشناسان ما آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

اگر نیاز به خرید و نصب پمپ آب ساختمان را دارید همین حالا با ما تماس بگیرید تا  از مشاوره رایگان همکاران ما بهره مند شوید و مناسب ترین پمپ و تجهیزات آن متناسب با شرایط ساختمان خود را تهیه کنید. 

منبع انگلیسی

اشتراک گذاری این صفحه