چنانچه شما نیز به دنبال یافتن پاسخ این پرسش هستید که سختی گیر مغناطیسی چیست؟ با ما همراه باشید.

 

سختی گیر مغناطیسی چیست؟

سختی گیر نوعی فیلتر یا رسوب گیر با استفاده از روش مغناطیسی که از جدیدترین روش های بهبود کیفیت آب است می باشد و برای انواع کاربردها خانگی و صنعتی تولید می شود.

دلیل استفاده از این سختی گیر ها، سبک کردن آب وارد شده به مخزن می باشد تا آب از هر گونه مواد خارجی و افزودنی خالص شود.

قبلاً در مقالات مختلف مانند علت گرم نشدن شوفاژ توضیح دادیم، که رسوبات می توانند عمده ترین دلیل این مشکل باشند.

همچنین در مقاله تعمیر پکیج از اصلی ترین دلایل خرابی قسمت های مختلف پکیج، وجود رسوبات را عنوان کردیم که در صورت استفاده از سختی گیر بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.

سختی گیر ها از زمان های قدیم وجود داشتند، ولی سختی گیر های قدیمی به دلیل اینکه به آب رنگ و بویی غیر عادی می دادند، خیلی کارایی نداشتند.

 در صورتی که حسن سختی گیر های مغناطیسی این است که بدون هیچ گونه مواد شیمیایی، تاثیر زیادی در حذف آلاینده ها دارند.

املاحی که اغلب باعث سنگینی آب و سختی آب می شوند، کلسیم و منیزیم می باشند، که به صورت کربنات هستند.

این مواد با تشکیل رسوب در درون تاسیسات و لوله های ساختمان بخصوص لوله های حرارتی، کم کم مسیر جریان آب را محدود تر و مشکلاتی جدی را در تاسیسات به وجود می آورند که عمده ترین آنها استهلاک بالا و هزینه انرژی زیاد است.

برای برطرف شدن مشکلات سختی آب سختی گیر های زیادی در بازار رونمایی شدند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

سختی گیر مغناطیسی چیست 1

انواع سختی گیر

برای از بین بردن این رسوبات تکنیک های زیادی تا به حال رو نمایی شده که از جمله آنها می توان به ساخت سختی گیر ها اشاره کرد.

مهم ترین سختی گیر های موجود در بازار عبارتند از :

  • سختی گیر های رزینی
  • سختی گیر های کربن
  • سختی گیر اسمز معکوس
  • سختی گیر الکترونیکی
  • سختی گیر رزینی
  • آب شیرین کن ها

استفاده از هر یک از این روش ها برای سختی گیری آب معایبی دارد، که شاید صرف هزینه های سنگین و یا عدم توان تصفیه و سختی زدای آب در حجم زیاد از جمله آنها باشد .

مثلا اسمز معکوس و کربن فعال از بهترین نوع فیلتر های و رسوب گیر ها هستند، که تنها حجم کم آب را به خوبی جواب می دهند و اغلب در دستگاه تصفیه آب خانگی دیده می شوند.

از این رو امروزه استفاده از سختی گیر جدیدی به نام سختی گیر مغناطیسی رو نمایی شده که بسیار کاربردی است و به خوبی توانسته همه نیاز های مشتریان مختلف را جوابگو باشد.

سختی گیر های مغناطیسی برای اولین بار در سال 1945 وارد خانواده تاسیسات شدند و به نام صنعتی CEPI شناخته می شوند.

سختی گیر مغناطیسی چیست 2

نمونه نصب سختی گیر های مغناطیسی

انواع سختی گیر مغناطیسی

دو نوع عمده از سختی گیر های مغناطیسی در بازار موجود می باشند که عبارتند از :

  • سختی گیر مغناطیسی الکترونیکی
  • سختی گیر مغناطیسی آب

 نحوه عملکرد سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر های مغناطیسی با از بین بردن کریستال های کلسیم کار خود را انجام می دهند. در اصل دلیل به وجود آمدن رسوبات در سیستم و جداره لوله های تاسیساتی پیوند کلسیم آب با دی اکسید کربن آزاد شده می باشد.

این رسوبات بر بدنه جداره داخلی لوله ها ، والو ها، کویل ها، بویلرها و شیرآلات مختلف می نشینند و کار جریان آب و انتقال حرارت را مختل می کنند.

با اتصال سختی گیر های مغناطیسی بر روی جداره بیرونی لوله ها و فیتینگ ها در هنگام عبور آب با سرعت خطی مناسب از محدوده این سختی گیر، این سختی گیر ها یک میدان مغناطیسی در این منطقه ایجاد می کنند.

در نتیجه طبق اصول القاء الکترو مغناطیسی، عملیات هسته زدایی و کریستالیزاسیون یون های Ca و HCo3 انجام می شود.

در واقع با تاثیر القایی میدان الکترومغناطیسی سختی گیر های مغناطیسی، کریستال های کلسیم کربنات تحت تاثیر قرار گرفته و از کلسیت به آراگونیت تغییر شکل می دهند.

در ادامه به توده ای بدون شکل از میکرو کریستال ها تبدیل می شوند و در آب شناور باقی می مانند.

این موضوع باعث می شود که کلسیم ها و آلاینده های دیگر ، تمایلی به تشکیل رسوب نداشته باشند و به همراه جریان آب انتقال داده شود و نهایتاً به همراه آب تخلیه شوند.

سختی گیر مغناطیسی چیست 3

هر دو سختی گیر مغناطیسی الکترونیکی و سختی گیر مغناطیسی آب با خاصیت مغناطیسی کار رسوب زدایی را انجام می دهند، با این تفاوت که نوع اول نیاز به جریان الکترونیکی برای کارکرد دارد.

ضمناً نصب سختی گیر مغناطیسی آب راحت تر و ارزان تر است. برای کسب اطلاعات بیشتر به شما پیشنهاد می کنیم مطلب نحوه نصب سختی گیر موتورخانه (ضد رسوب) را مطالعه کنید.

اما سختی گیر های مغناطیسی به چند دلیل عمده در تاسیسات نسبت به سایر سختی گیر ها کاربرد زیادی دارند، که عبارتند از :

  • هزینه راه اندازی مقرون به صرفه
  • تاسیسات ساده تر و بهره بردای راحت تر
  • امکان کارکرد بصورت اتوماتیک و دستی
  • و مهم تر از همه امکان راه اندازی آن در اندازه های بزرگ و کوچک و حجم زیاد آب

 آیا استفاده از سختی گیر مغناطیسی واقعاً تاثیرگذار است؟

این موضوع مرتباً از سمت کاربران از ما سئوال می شود که آیا واقعا سختی گیر های مغناطیسی جوابگو هستند یا خیر؟

این نکته بخصوص در جواب دوستانی که علاقمند بودند بدانند که چرا با وجود اینکه این نوع سختی گیر را کار کرده اند ولی جوابی نگرفته اند، اهمیت بیشتری پیدا می کند.

باید در نظر داشته باشید که تکنولوژی سختی گیرهای مغناطیسی همانگونه که آورده شد، متعلق به سال های بسیار دور است و در بسیاری از کشور های پیشرفته دنیا امروزه از این نوع سختی گیر استفاده می شود.

در نتیجه اگر قرار بود تاثیری نداشته باشد، در این کشور ها باید سال ها پیش از آن استفاده نمی کردند. اما نکته مهمی که وجود دارد، تنوع این نوع سختی گیر ها در بازار می باشد.

متاسفانه نمونه های نا کار آمد و تقلبی زیاد هستند که عملاً تنها شباهت به سختی گیر مغناطیسی دارند و کارکرد مناسبی ندارند.

یک رسوب زدای مغناطیسی باید بتواند میدان مغناطیسی موثر را ایجاد کند و تنها کاربرد یک تکه آهن ربا در این نوع سختی گیر ها لزوم اثبات کیفیت آن نیست.

اما نکته مهم تر نحوه استفاده و نصب سختی گیر مغناطیسی است. توصیه می شود همیشه از تکنسین های مجرب برای نصب سختی گیر بهره بگیرید.

برای نصب سختی گیر مغناطیسی ارزیابی و تعیین محل نصب اهمیت زیادی دارد، زیرا سرعت و جریان آب در طول موج مغناطیسی باید تعیین شده باشد تا تاثیر زیادی داشته باشد.

سختی گیر مغناطیسی چیست 5

نکته دیگر اینکه برخی افراد وجود رسوب در آب را معیار اندازه گیری کیفیت سختی گیر های مغناطیسی می دانند.

لازم به توضیح است که همانگونه که در بالا تشریح شد، سختی گیر های مغناطیسی کار رسوب زدایی را انجام نمی دهند، بلکه با تغییر در ساختار کریستال های کلسیم از تجمع و تشکیل رسوب جلوگیری می کنند.

لذا اگر اندازه گیری سختی آب را معیار کیفیت قرار داده اید، این معیار برای کیفیت سختی گیر مغناطیسی معیار صحیحی نیست.

در این قسمت یک نمونه از سختی گیر مغناطیسی مناسب برای نصب بر روی پکیج و آبگرمکن را به شما معرفی می کنیم، فیلتر رسوب گیر فیلبرتو پلی مگنت پلاس مدل PP.

جهت تهیه این فیلتر سختی گیر مغناطیسی موثر، کافیست لینک خرید فیلتر مغناطیسی رسوب گیر از دیجی کالا را لمس کنید.

همچنین چنانچه قصد خرید سختی گیر پکیج را داشتید، می توانید برای بررسی بیشتر انواع سختی گیر و کسب اطلاع از مزایا و معایب هرکدام به مطالعه مطلب راهنمای خرید بهترین رسوب گیر پکیج و آبگرمکن بپردازید.

در صورت نیاز به مشاوره برای راه اندازی و نصب سختی گیر مغناطیسی در مسیر لوله کشی آب خانگی و یا صنعتی خود، همین الان از کارشناسان ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته کمک بگیرید.

برای بهره مندی از خدمات فنی و مشاوره ای ما کافیست، همین الان با ما تماس گرفته و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه