به منظور تکمیل مطلب تعمیر و تعویض فلوسوئیچ پکیج این بار قصد داریم تا در مورد نحوه تست فلوسوئیچ پکیج توضیحاتی را بیان کنیم.

 

 قبلاً با کمک مطلب فلوسوئیچ پکیج چیست؟ با این قطعه اساسی و مهم در پکیج دیواری آشنا شده ایم.

همانطور که گفتیم، چنانچه این قطعه به درستی عمل نکند، دسترسی به آب گرم دستگاه غیر ممکن است.

اما از آن جا که همیشه علت عدم کار کرد صحیح پکیج در تولید آب گرم وابسته با خرابی فلوسوئیچ نیست، در ادامه این مطلب قصد داریم تا با نحوه تست این قطعه آشنا شویم.

 

اقدامات مهم قبل از تست فلوسوئیچ پکیج

قبل از اقدام به تست فلوسوئیچ پکیج، لازم است تا چند نکته مهم را مد نظر قرار دهیم:

  1. فلوسوئیچ در جهت صحیح به پکیج نصب شده باشد.

همانطور که می دانید، فلوسوئیچ دارای یک طرف ورودی و یک طرف خروجی می باشد.

طرف ورودی آن باید در مسیر آب سرد ورودی به پکیج نصب شده باشد، در غیر این صورت قطعه عمل نمی کند.

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج 1

  1. لوله های آب ورودی و خروجی در قسمت زیرین پکیج جابجا وصل نشده باشند.

در لوله کشی پکیج و در قسمت زیرین دستگاه چهار عدد لوله آب وجود دارند، که دو عدد از آن ها مخصوص آب سرد و گرم مصرفی و دو عدد لوله آب دیگر، مخصوص مدار رفت و مدار برگشت رادیاتورها می باشند.

حال چنانچه ترتیب و محل نصب لوله های آب و گرمایش به درستی صورت نگرفته باشد، فلوسوئیچ نیز بر روی لوله آب سرد ورودی قرار نگرفته و با وجود باز کردن شیر آب گرم در ساختمان، این قطعه عمل نخواهد کرد.

  1. میزان فشار آب درون ساختمان به اندازه کافی باشد.

یکی دیگر از دلایلی که سبب عمل نکردن فلوسوئیچ پکیج می شود، کم شدن میزان فشار آب در ساختمان است. زیرا این موضوع تاثیر مستقیمی در روند کار فلوسوئیچ دارد.

در شرایطی که فشار آب ساختمان کم باشد، فشار آب درون سیستم نیز کم شده و در نتیجه با وجود گردش آب در دستگاه سنسور فلوسوئیچ فعال نمی شود.

بنابراین در صورت مواجه شدن با عدم کار کردن فلوسوئیچ ابتدا موارد فوق را تک به تک بررسی کنید و بعد از آن به منظور کسب اطمینان از خراب بودن فلوسوئیچ این قطعه را تست کنید.

لازم به یادآوری است که عمل نکردن فلوسوئیچ در پکیج همراه با علائم و نشانه هایی می باشد، که از طریق کنترل پنل دستگاه نیز قابل مشاهده و بررسی هستند.

به عنوان مثال در صورتی که پکیج شما از نوع آنالوگ است، چراغ ال ای دی مربوط به دوش آب که نشان دهنده فعالیت دستگاه در حالت تابستانه به منظور گرم کردن آب مصرفی است، روشن نمی شود.

از طرفی در پکیج های مدل دیجیتال عدم کار کردن قطعه فلوسوئیچ همراه با عدم نمایش آیکون دوش و یا علامت آب گرم مصرفی بر روی صفحه دیجیتال کنترل پنل دستگاه است.

 

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج

بعد از اینکه موضوعات جانبی را در عدم کار کردن فلوسوئیچ بررسی کردیم و مطمئن شدیم که روشن نشدن دستگاه یا گرم نشدن آب گرم مصرفی به دلیل وجود مشکل در فلوسوئیچ آن است، به سراغ بررسی بیشتر این قطعه می رویم.

تست فلوسوئیچ پکیج شامل سه مرحله کلی می باشد:

  1. تست سلامت سیم های رابط بین قطعه و برد دستگاه:

مرحله اول تست فلوسوئیچ به بررسی سلامت سیم های رابط بین قطعه و برد دستگاه مربوط می شود، که به سادگی و به صورت چشمی قابل تشخیص است.

چنانچه هرگونه پارگی و یا عدم اتصالی بین هر کدام از دو سیم فلوسوئیچ به برد پکیج وجود داشته باشد، پیام فلوسوئیچ مبنی بر حس کردن آب در سیستم به برد ارسال نمی شود.

طبیعتاً پکیج برای گرم کردن آب مصرفی روشن نمی شود. در این حالت باید سیم های فلوسوئیچ تعویض شوند تا مشکل دستگاه رفع شود.

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج 2

  1. تست سلامت برد دستگاه

در این مرحله بعد از اینکه هیچ کدام از موارد جانبی مانند فشار آب و خرابی سیم های فلوسوئیچ علت عمل نکردن این قطعه نبودند، باید به سراغ برد کنترل پکیج رفت.

بررسی سلامت برد دستگاه از طریق متخصص تعمیرکار پکیج قابل انجام است.

  1. تست سلامت فلوسوئیچ

به منظور تست فلوسوئیچ به یک عدد دستگاه مولتی متر نیاز داریم.چنانچه قصد خرید این وسیله را دارید، روی لینک خرید مولتی متر از دیجی کالا بزنید.

طریقه تست فلوسوئیچ پکیج به این صورت است که ابتدا پکیج را خاموش کرده و سپس یکی از شیرهای آب گرم مصرفی در ساختمان را باز می کنیم.

سپس پراب های مولتی متر را بر روی پایه های فلوسوئیچ وصل می کنیم. توجه داشته باشید که در هنگام کار کردن پکیج در حالت آب گرم مصرفی فلوسوئیچ باید با برقراری جریان الکتریکی به برد پیام برساند.

بنابراین چنانچه مولتی متر در اتصال به پایه های فلوسوئیچ بوق زد، به این معنی است که جریان الکتریکی در این قطعه در زمان باز بودن شیر آب وجود دارد و مشکل از فلوسوئیچ نیست.

از طرفی چنانچه بعد از بستن شیر آب گرم مصرفی باز هم همچنان مولتی متر بوق زد، به این معنی است که رله فلوسوئیچ گیر کرده است و قطعه معیوب است.

به منظور آگاهی بیشتر در خصوص نوع مولتی متر قابل استفاده برای تست فلوسوئیچ پکیج به مطلب مولتی متر مناسب نصاب و تعمیرکار پکیج مراجعه کنید.

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج 3

اما بوق نزدن مولتی متر در زمان باز بودن آب گرم مصرفی نشانه خراب بودن فلوسوئیچ است، که این موضوع چند معنی دارد:

  • نشان دهنده خراب بودن کنتاکت های رله فلوسوئیچ است که یا به یکدیگر چسبیده اند و یا حساست آن ها کم شده است. در هر دو حالت باید قطعه را تعویض کنیم.
  • نشان دهنده گیر کردن شناور تفلونی و عدم چسبیدن آن به دیواره فلوسوئیچ به دلیل تجمع رسوبات در آن است.

این مسئله بیشتر به خاطر سختی بالای آب و کثیف شدن صافی قبل از فلوسوئیچ این مشکل ایجاد می شود. در این صورت دیگر نیاز نیست کل قطعه تعویض شود.

برای رفع این مشکل کافیست که فلوسوئیچ را از جای خود خارج کرده و محل نشان داده شده در عکس زیر را با آب به خوبی شستشو دهید تا رسوبات جمع شده در درون آن پاک شوند.

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج 4

نحوه تست کردن فلوسوئیچ بدون استفاده از مولتی متر

در صورتی که مولتی متر در دسترس نبود، می توان وجود یا عدم وجود جریان الکتریکی در فلوسوئیچ را از طریق برقراری اتصل کوتاه انجام داد.

به این صورت که سیم های فلوسوئیچ را یکسره می کنیم. چنانچه در این حالت باز هم پکیج روشن شود، به این معنی است که فلوسوئیچ خراب است.

اما در صورت روشن نشدن پکیج در این حالت، مشخص می شود که این قطعه سالم بوده و برای یافتن مشکل دستگاه باید قطعات دیگر را بررسی کنیم.

نکته مهم

بعد از انجام تست بر روی فلوسوئیچ پکیج از طریق یکسره کردن سیم های آن، باید سریعاً سیم ها را به حالت قبلی خود باز گردانید، در غیر این صورت دستگاه داغ می کند و آسیب زیادی به قطعات آن وارد می شود.

نحوه تست فلوسوئیچ سه سیمه

از آنجا که در برخی از مدل های پکیج فلوسوئیچ به صورت سه سیم است، در این قسمت از متن قصد داریم تا در خصوص نحوه تست این مدل فلوسئیچ توضیح دهیم.

نحوه عملکرد فلوسوئیچ های سه سیمه کاملاً شبیه فلوسوئیچ های دو سیمه است، که در قسمت فوق و همچنین در مطلب فلوسوئیچ پکیج چیست در آن مورد توضیح داده ایم.

تنها تفاوت این دو نوع قطعه در این است که مدل سه سیمه دارای یک عدد حسگر الکتریکی به نام ریدرله است.

این قطعه حضور آهنربای فلوسوئیچ را حس می کند و سبب برقراری رله الکتریکی می شود.

برای تست این قطعه باید ابتدا با سیم های آن آشنا شوید:

  • سیم آبی رنگ که به عنوان سیم مشترک یا مرجع شناخته می شود.
  • سیم سفید رنگ که مسئول ارسال فرمان خروجی برای برد است.
  • سیم قرمز رنگ که سیم ولتاژ تغذیه قطعه می باشد.

فلوسوئیچ سه سیمه را باید به صورت ولتاژی تست کنیم، به این صورت که با کمک ولت سنج میزان ولت سیم های سفید و قرمز رنگ را بررسی می کنیم تا مطمئن شویم میزان ولتاژ آن ها 5 ولت است.

در غیر این صورت باید سوکت ها و سیم های رابط و برد دستگاه را بررسی کرد.

به منظور تست سیم های آبی و سفید که ولتاژ خروجی حسگر برای فرمان دادن به برد هستند، باز هم باید میزان ولتاژ آن ها را چک کنیم.

میزان ولتاژ سیم های آبی و سفید در حالت عادی 5 ولت است، که باید برای بررسی این دو سیم شیر آب گرم مصرفی را باز کنیم.

چنانچه در این حالت میزان ولتاژ این دو سیم کمتر از 5 ولت باشد، به این معنی است که ریدرله خراب است و یا شناور تفلونی درون فلوسوئیچ گیر کرده و فلوسوئیچ نیاز به تعویض دارد.

نحوه تست فلوسوئیچ پکیج 5

جمع بندی

پکیج ها هم همانند دیگر سیستم ها از کنار هم قرار گرفتن قطعات و اجزای مختلف تشکیل شده اند که با هماهنگی بین این قطعات می توان کارکرد مطلوبی را از پکیج انتظار داشت.

فلوسوئیچ هم یکی از این قطعات مهم می باشد که در صورت خرابی پکیج باید حتماً بر طبق توضیحاتی که در این مطلب داده شد، آن را تست نمایید.

اما آیا تست فلوسوئیچ و تشخیص عیب آن به همین سادگی می باشد و هر شخصی می تواند آن را انجام دهد؟ قطعاً جواب خیر است.

چرا که اولاً تست این قطعه، تنها یک مرحله از عیب یابی آن می باشد و دوماً برای تعویض و تعمیر آن لازم است که دانش کافی درباره تعمیر پکیج وجود داشته باشد.

پس ما به شما توصیه می کنیم که اگر در این زمینه مهارت و تجربه کافی ندارید، به هیچ عنوان دست به آچار نشوید و این کار تخصصی را به مجریان با تجربه ما در مجموعه تاسیسات 24 ساعته بسپارید.

ما در این مجموعه برای آسایش شما مشتریان گرامی به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات می پردازیم تا بتوانیم مشکل تاسیساتی شما را در اسرع وقت برطرف نماییم.

بنابراین اگر به دنبال مجموعه ای کار بلد و متعهد می گردید بیش از این معطل نکنید و همین حالا سفارش خود را از طریق پر کردن فرم درخواست سرویسکار و یا تماس با شماره تلفن های ما ثبت نمایید تا همکاران ما بدون دریافت هزینه ایاب و ذهاب در محل پروژه حضور پیدا کرده و مشکل شما را برطرف نمایند.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

منبع انگلیسی

اشتراک گذاری این صفحه