قبلاً در مقالات سختی گیر مغناطیسی چیست و سختی گیر رزینی چیست به بررسی این دو مدل سختی گیر پرداخته ایم و این بار قصد داریم به مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی بپردازیم.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 1

تاثیر رسوب در لوله ها

تفاوت سختی گیر های مغناطیسی و سختی گیر ها رزینی

امروز به دلیل پیچیدگی هایی که در موضوعات تاسیسات و اجرای آن وجود دارد و به منظور کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری، استفاده از سختی گیرها به عنوان یک امر مهم در سلامت سیستم از رسوب و رسوب گیری امری مهم است.

سختی گیر های مغناطیسی و رزینی هر دو در اصل سختی را از آب نمی گیرند و قادر به حذف این سختی های و املاح موجود در آب بر خلاف بسیاری از دستگاه های تصفیه آب نیستند.

سختی گیر های مغناطیسی در واقع با استفاده از قدرت میدان مغناطیسی که در محدوده فعالیت خود ایجاد می کنند، بر روی ترکیبات کلسیم و منیزیم به عنوان دو عامل تشکیل دهنده رسوب اثر می گذارند.

این موضوع باعث تغییرات فیزیکی در این محلول ها می شود . در نتیجه باعث می شود تا این محلول ها نه تنها در بدنه اتصالات و لوله ها تمایلی به ته نشین شدن و تشکیل رسوب نداشته باشندو

بلکه با در نظر گرفتن این خاصیت و اینکه سیال در حرکت است، باعث از بین رفتن سایر رسوبات قبلی در سیستم هم می شوند.

اما سختی گیر های رزینی به شکل دیگری عمل می کنند. آنها در واقع بر روی یون کلسیم و منیزیم تاثیر می گذارند.

به این صورت که آنها خاصیت یونی این محلول ها را دریافت می کنند و با تغییر آن به سدیم و یا پتاسیم مانع رسوب گرفتن لوله ها و اتصالات می شوند.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 2

از این رو عمده تفاوت این دو نوع سختی گیر را در تاثیرات متفاوت آنها بر روی محلول های آب باید عنوان کرد. همین تفاوت ها نقد ها و بحث های زیادی را به راه انداخته و هر یک به زعم خود هر یک را برتر از دیگری عنوان می کند.

اما بین او دو سختی گیر کدام یک را باید انتخاب کنید و کدام یک برای سیستم شما مناسب تر هستند؟

برای کسب اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله محاسبه سختی گیر موتورخانه می تواند مفید باشد.

 

مقایسه سختی گیر های مغناطیسی و رزینی

از آنجایی که آب در شبکه مصرفی و شهری و حتی آب های چاه دارای رسوباتی هستند، تقریباً می توان به این نتیجه رسید که همه افراد و تکنسین ها به وجود سختی گیر در مسیر لوله ها اتفاق نظر دارند.

این موضوع کاملاً مشخص است که ورود رسوب به لوله ها و بخصوص تجهیزات گرمایشی و حرارتی باعث می شود که نه تنها حرارت به سختی به آب منتقل شود و میزان مصرف انرژی بالا برود.

بلکه ورود این رسوبات به بدنه تاسیسات آسیب فراوانی می رساند و هزینه تعمیرات و نگهداری تاسیسات مکانیکی ساختمان های اداری و صنعتی و مسکونی را ظرف چند سال بسیار بالا خواهد برد.

اما اینکه کدام یک از این نوع سختی گیر ها بهترین انتخاب هستند، را باید با بررسی و نوع مصرف و حتی سختی آب منطقه ای مورد توافق قرار داد.

قبلاً ما در مقاله مزایا و معایب سختی گیرهای مغناطیسی به خوبی تشریح کردیم که این نوع سختی گیر ها در کنار همه مزیت هایی که دارند عیوبی هم دارند.

همچنین درباره سختی گیر های رزینی هم در مقاله ای به عنوان مزایا و معایب سختی گیر رزینی، محدودیت ها و مزایای این نوع سختی گیر مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه اما ما به صورت اجمالی تفاوت هر دو سختی گیر را با هم مرور می کنیم :

سختی گیر های مغناطیسی فضای بسیار کمی نیاز دارند و شاید بهتر باشد بگوییم، اصلاً نیازی به فضا برای کار ندارند و تنها بر روی خود اتصالات و لوله ها نصب می شوند.

میدان مغناطیسی را بصورت مکانیکی و یا الکترونیکی بر روی لوله ایجاد می کنند که بر اثر جریان سیال به سایر قسمت ها کشیده می شود.

این در حالی است که سختی گیر های رزینی فضای تقریبا زیادی را اشغال می کنند و اگر نوع سختی گیر از نوع دوبل هم باشد، که باید این فضا را دو برابر در نظر بگیریم.

زیرا این سختی گیر ها دارای یک منبع رزین ، یک منبع نمک و در صورت دوبل بودن یک منبع اضافی هم هستند و اتصالاتی باید به آنها کشیده شود.

لذا اگر محدودیت فضا دارید به نظر بهترین انتخاب برای شما سختی گیر مغناطیسی است.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 3

هزینه نصب و راه اندازی سختی گیر های رزینی در اغلب سایت ها زیاد عنوان می شود. طبیعی است که وجود حداقل دو منبع و یک مخزن نمک و تعداد زیادی از اتصالات و شیر ها هزینه اجرا را بالا می برد.

ولی در نظر داشته باشید که سختی گیر های مغناطیسی هم نیاز به برش لوله و تعبیه آن در فلنچ را دارند. لذا این کار نیز پروژه مشکلی است و هزینه زیادی دارد.

نکته دیگر اینکه سختی گیر های مغناطیسی به تنهایی کفایت نمی کنند و اگر نیاز به اثر بخشی خوب بر روی سیستم دارید، باید متناسب با میزان تاسیسات خود تعداد زیادی از این سختی گیرها را در سیستم نصب کنید.

از این رو نمی توان در کل هزینه اجرای سختی گیر های مغناطیسی را هم خیلی کم بر آورد کرد.

بنابراین بسته به بزرگی و پیچیدگی سیستم تاسیسات خانگی و یا صنعتی قبل از خرید و راه اندازی سختی گیر بهتر است، ابتدا تعداد سختی گیرهای مغناطیسی را که مورد نیاز است استعلام و هزینه های اجرای هر دو را جمع بندی و سپس تصمیم گیری نمایید.

سختی گیر های مغناطیسی در سیستم با ایجاد امواج مغناطیسی باعث اثر بر روی کلسیم و منیزیم می شوند. این کار هر چند اثر بخشی خوبی دارد ولی آب دارای امواج مغناطیسی خیلی هم برای سلامت انسان توصیه نمی شود.

بسیاری از کارشناسان بهداشت نسبت به این موضوع واکنش نشان می دهند و این نوع آب را با همه تاییدات کارخانه های تولیدی مضر می دانند.

بر عکس سختی گیر رزینی تنها تغییراتی را بر یون کلسیم و منیزیم ایجاد می کند و آنها را به سدیم و یا پتاسیم تبدیل می کند که برای سلامتی ضرری ندارد.

حتی افرادی که بنا بر هر دلیل ممکن است به سدیم و یا پتاسیم واکنش نشان دهند و منع مصرف داشته باشند، می توانند از مجری تاسیسات بخواهند رزین مورد استفاده در منبع سختی گیر را از نوع پتاسیم و یا سدیم انتخاب کند.

در نتیجه آب سختی گیر شده یا نرم شده بواسطه سختی گیر رزینی برای انسان مناسب تر است و برای لوله کشی خانگی بهتر است .

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 4

نکته دیگر در سلامتی سختی گیرها، تاثیرات این سختی گیرها بر آب مصرفی برای گیاهان است.

گیاهان معمولاً آب های دارای امواج مغناطیسی و یا آب های خالی از کلسیم و منیزیم را زیاد دوست ندارند و اگر در خانه گیاه دارید، این آب ها برای آنها خیلی توصیه نمی شود.

برای این کار باید سختی گیرها را بر روی آب گرم که البته اثرات رسوب در این سیستم ها هم بیشتر است، نصب کنید.

هزینه تعمیرات و نگهداری سختی گیرهای رزینی بیشتر از سختی گیر های مغناطیسی است. دلیل آن هم اینکه اولاً تشکیلات بیشتری دارند و طبیعتاً هر چه میزان تشکیلات و اتصالات بالا برود، میزان خرابی هم بالا می رود.

هم اینکه باید ماهیانه و یا در مدت زمانی مشخص موضوع احیا رزین ها انجام شود، که قبلا در مقاله سختی گیر رزینی چیست در این باره توضیح دادیم.

اما سختی گیرهای مغناطیسی به نظر زیاد خرابی ندارند. هر چند اپراتور موتورخانه باید آب نرم شده توسط این سختی گیرها را هم مرتباً بررسی نماید ولی سختی گیرهای مغناطیسی کمتر نیاز به تعمیر دارند.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 5

یکی از مشکلات اساسی سختی گیرهای مغناطیسی تاثیر این امواج بر روی بدنه تاسیسات و در مکانی است که نصب می شوند.

در کل باید گفت که سختی گیر مغناطیسی اگر آب در حال در حرکت باشد و یا نباشد، به کار خود ادامه می دهد. این موضوع دو اثر بد دارد. یکی اینکه لوله در مکانی که سختی گیر مغناطیسی در آنجا نصب شده خیلی زود خراب می شود.

دوم اینکه هر چند سایر رسوبات آب غیر فعال می شوند و نمی توانند رسوب کنند، اما رسوبات فلزی و آهنی که در آب هم هستند، نهایتاً جذب میدان مغناطیسی می شوند.

این موضوع خود در دراز مدت ممکن است باعث مسدود شدن و یا تنگ شدن مجرای آب شود، یعنی باز هم تشکیل رسوب اتفاق می افتد.

اما سختی گیر های رزینی تنها زمانی کار می کنند که آب از روی این رزین ها حرکت کند و در زمانی که آب راکد باشد، تاثیر زیادی بر آب ندارند.

نکته دیگر در سختی گیرهای مغناطیسی موضوع اثر بخشی آنها است. حقیقت این است که هنوز اثر بخشی این سختی گیر ها به خوبی اثبات نشده است.

بخصوص اگر آب در درون لوله ثابت باشد و یا جریان کند باشد، به نظر نمی رسد تاثیر این امواج زیاد باشد.

ضمن اینکه این امواج نمی توانند بیش از نهایتاً یکی دو دقیقه در آب باقی بمانند و ممکن است با زیاد بودن طول لوله و یا پیچیده بودن سیستم اثر بخشی کمتری داشته باشند.

اما سختی گیر های رزینی امتحان خود را پس داده اند. تغییر در یون کلسیم و منیزیم وقتی اتفاق افتاد، دیگر امکان برگشت آن دیده نشده است.

لذا به نظر می رسد اعتماد به سیستم امتحان پس داده تر منطقی تر باشد، هر چند تعهدات و علم به روز سختی گیرهای مغناطیسی بخصوص از نوع الکترونیکی هر روز بر این مشکلات بیشتر فایق می آیند.

اما آنچه اهمیت دارد بدانید این است، که شما باید بهترین کار برای پایین آوردن هزینه ها را باید انجام دهید.

بدون تردید هر چند باید در ابتدا کمی هزینه برای راه اندازی سختی گیر بکنید، ولی اجرای سختی گیر در تاسیسات باعث می شود هزینه های تعمیرات و نگهدرای شما به شدت پایین بیاید.

در ادامه مشکلات حرارتی و برودتی کمتری داشته باشید و سیستم های گرمایشی شما بخصوص در بهترین وضعیت کار کنند.

هر چند با کاهش رسوب در سیستم میزان مصرف انرژی هم به شکل چشم گیری کاهش پیدا می کند و خیلی زود متوجه خواهید شد که هزینه های شما برگشت داده شده است.

مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی 6

در انتها لازم به ذکر است که نصب سختی گیر موتورخانه (ضد رسوب) در کنار بازدید و سرویس موتورخانه از جمله خدمات ما در گروه تاسیسات 24 ساعته محسوب می شود.

در نتیجه اگر برای اجرا و نصب سختی گیر در شرکت و یا خانه خود نیاز به مشاوره و یا خدمات داشتید، حتما با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه