در ادامه مقاله سختی گیر رزینی چیست این بار قصد داریم، به دنبال سئوالات زیادی که از ما شد، در خصوص مزایا و معایب سختی گیر رزینی توضیحاتی را ارائه کنیم.


دلیل اهیمت استفاده از سختی گیرها

به احتمال زیاد با رشد علم و فن آوری همه در خصوص وجود آلاینده هایی در سطح آب های زمین و انتقال آن به لوله کشی ساختمان ها و تاسیسات کارخانه ها اطلاعات خوبی دارید.

همه امروزه می دانیم که هر چقدر هم که تصفیه خانه ها قوی عمل کنند، نهایتاً نمی توانند آلاینده هایی که از مثلاً چند میکرون کوچک تر هستند، را تصفیه کنند.

سبک بودن این آلاینده ها باعث همراه شدن آن با آب و ورود به سیستم لوله کشی خانگی و صنعتی می شود.

صرف نظر از مشکلاتی که این آلاینده ها برای سلامتی ایجاد می کنند، یکی از عواملی که در کار ما به شدت احساس می شود، وجود این آلاینده ها به صورت رسوب در لوله ها و فیتینگ ها است.

بخصوص زمانی که سیستم گرمایشی در کار باشد، وجود حرارت به راحتی این ذرات و آلاینده ها را تبدیل به رسوب می کند.

این رسوب در بدنه اتصالات رخنه می کند، آسیب های جدی به تاسیسات وارد می کند و پس از چند سال باعث می شود هزینه های زیادی برای تعمیرات برای ما به ارمغان بیاورد.

وجود سختی گیرها در راستای حذف این آلاینده ها بوده و از این رو استفاده از سختی گیر به هیچ عنوان ضرری به همراه ندارد.

در واقع دیدگاه پیشگیرانه ای باید برای ورود این سختی ها به سیستم های آب رسانی و حرارتی ما صورت می گرفت و این اتفاق با رونمایی از سختی گیرها عملی شد.

مزایا و معایب سختی گیر رزینی 2

مزایای استفاده از سختی گیر رزینی 

سختی آب را معمولاً با GPM بررسی می کنند و اگر حد سختی آب بالاتر از 120 تا 150 GPM باشد، آب سخت و اگر بالاتر از 250 GPM باشد، سختی آب بسیار زیاد است و این آب برای سلامتی ضرر دارد.

  • از بین بردن سختی آب و بالا بردن کیفیت آب

 اولین حسن استفاده از سختی گیرهای رزینی کم کردن این سختی آب و نرم شدن آن و حداقل کم شدن مخاطرات سلامتی آن برای بدن است.

  • کم شدن ورودی آلاینده ها به درون لوله ها

حسن دوم استفاده از سختی گیرهای رزینی این است، که ورود آلاینده های مضر به درون لوله ها و تاسیسات موتورخانه و خانگی کم می شود.

این موضوع آسیب به تجهیزات و تاسیسات موتورخانه را به حداقل می رساند، کما اینکه نحوه کار سختی گیرهای رزینی تنها این نیست که ورود ذرات آلاینده به لوله ها و تجهیزات را کم کنند.

بلکه با خنثی کردن تاثیرات محلول هایی مانند کلسیم و منیزیم که عامل اصلی رسوب هستند و تغییر در یون های آنها، باعث شناور ماندن این آلاینده ها می شود.

این مسئله خود باعث می شود رسوب در داخل لوله ها تقریباً به صفر برسد.

  • ضد عفونی کردن آب

با سیستم بک واشی که این سختی گیرها دارند، هر از چند گاهی با استفاده از مخزن نمک و تزریق و احیا رزین های سختی گیر رزینی، باید شستشویی در این مخازن انجام شود.

تا مشکلات ناشی از کم شدن تاثیر تبادل یونی حل شود. این موضوع باعث می شود تا آب با استفاده از این نمک کمی هم ضد عفونی شود.

در نتیجه استفاده از سختی گیر بهترین حالت و اقدام پیشگیرانه برای مبارزه با تخریب تاسیسات و سیستم های حرارتی برودتی ساختمان و صنعت می باشد.

کارشناسان بسته به سختی آب، میزان سختی گیر را تعیین می کنند، که در مقاله محاسبه سختی گیر موتورخانه در این خصوص توضیح داده ایم.

مزایا و معایب سختی گیر رزینی 3

اما در ادامه قصد داریم مشکلات و معایب دستگاه سختی گیر رزینی را هم توضیح دهیم، تا در تصمیم گیری به شما کمک شود و ابهاماتی هم اگر هست مرتفع شود.

 

معایب سختی گیر رزینی

  • هزینه بالا اجرای سختی گیر رزینی

یکی از بزرگترین ایرادهایی که به سختی گیرهای رزینی وارد می شود، قیمت بالای آن هم از نظر هزینه قطعات و هم اجرا می باشد.

معمولاً اجرای سختی گیر بخصوص در فاز ساختمان مسکونی هزینه پر است.

ولی اگر این موضوع با میزان هزینه هایی که برای سایر سختی گیرها نیاز است و یا مشکلاتی که در آینده برای سیستم به وجود می آید، بررسی شود، ارزش این سرمایه گذرای بیش از پیش خود را نشان می دهد.

  • بالا رفتن میزان سدیم و نامناسب بودن برای برخی از افراد

عده ای از افراد به سدیم بالا حساسیت دارند و یا میزان سدیم بالا مشکلاتی را برای سلامتی آنها به وجود می آورد.

تغییر یون کلسیم به سدیم، یکی از کارهای دستگاه سختی گیر رزینی است. معمولاً سدیم آب با تغییر یون هم در اندازه های استاندارد باقی می ماند.

با این وجود باز هم افرادی که باید سدیم مصرفی آنها در رنج خیلی پایین تری باشد، بایستی در هنگام اجرای سختی گیر رزینی، تاکید کنند که رزین مورد استفاده در سختی گیر به جای سدیم از نوع پتاسیمی باشد.

مزایا و معایب سختی گیر رزینی 4

  • از بین رفتن حالت ضد عفونی کنندگی آب به دلیل از بین رفتن برخی از مواد معدنی آب

از بین رفتن حالت ضد عفونی کنندگی آب نیز نکته ای است، که برخی از کارشناسان در مورد آن ارائه نظر می کنند، اما در خصوص این مورد نباید زیاد نگران بود.

زیرا وجود آب نمک در سختی گیرهای رزینی و استفاده از آن برای شستشوی رزین ها خود باعث ضد عفونی شدن آب و از بین رفتن میکروب ها، ویروس ها و باکتری ها می شود.

هر چند در حالت عادی هم آب باکتری و ویروس دارد و معمولاً برای از بین بردن آن از کلر استفاده می شود، که اصلاً برای سلامتی مناسب نیست.

به همین دلیل اغلب کارشناسان توصیه می کنند، در هر صورت از یک دستگاه تصفیه آب در خانه استفاده شود.

  • مناسب نبودن آب با سدیم برای گیاهان

یکی از مشکلاتی که سختی گیرهای رزینی با تولید سدیم ایجاد می کنند، همین موضوع بد بودن سدیم برای برخی از گیاهان است و نمی توان این را منکر شد، هر چند به تحقیق این موضوع خیلی اثبات شده نیست.

پیشنهاد می شود برای حل این مشکل، سختی گیر تنها در مسیر آب گرم و سیستم های حرارتی نصب شود.

  • از بین رفتن میزان خاصیت رزین ها در طول زمان

وقتی خاصیت رزین ها از بین برود، باعث می شود تبادل یون ها صورت نگیرد و عملاً کلسیم و منیزیم به شکل قبل وارد سیستم تاسیسات شوند.

ولی این موضوع کاملاً به خود افرادی بستگی دارد، که از این سختی گیرها استفاده می کنند.

باید حداقل ماهی یک بار سختی گیر بررسی و در صورت نیاز با شستشوی معکوس سختی گیر یا بک واش صورت گیرد تا به اصطلاح رزین احیا شود.

ضمن اینکه باید بسته به نوع رزین به کار رفته در سختی گیر رزینی در طول دوره 10 تا 15 ساله رزین ها تعویض شوند.

مزایا و معایب سختی گیر رزینی 5

  • میزان فضای زیادی برای اجرای سختی گیر رزینی نیاز است

بر خلاف سختی گیرهای معناطیسی که در مقاله سختی گیر مغناطیسی چیست توضیح کامل داده شد، سختی گیرهای رزینی نیاز به فضای زیادی برای اجرا دارند.

بخصوص اگر تشکیلات ما و یا میزان مصرف ما بالا باشد، باید بر اساس اصول محاسبات میزان بیشتری از فضا برای مخازن بزرگتر در نظر گرفته شود.

متاسفانه برای این موضوع چاره ای وجود ندارد و تنها راه حل این است که یا اصلاً سختی گیر نصب نشود و یا با تمام مزایا و معایب سختی گیرهای مغناطیسی از این نوع سختی گیر استفاده شود.

شما می توانید جهت مقایسه سختی گیر مغناطیسی و سختی گیر رزینی بر روی لینک مقاله بزنید، تا انتخاب مناسب تری داشته باشید.

در هر صورت مسلم است که برای حل مشکل رسوب گیری تاسیسات و بخصوص سیستم های حرارتی مانند مخازن آب گرم ، بویلرها و ... بهترین راه استفاده از سختی گیرها است.

سختی گیر رزینی یکی از بهترین و متداول ترین نوع سختی گیرهای مورد استفاده در تاسیسات خانگی و صنعتی است و به نظر می رسد، بهترین گزینه هم باشد.

برای محاسبه و نصب سختی گیر موتورخانه (ضد رسوب) اگر نیاز به مشاوره و یا خدمات مناسب دارید، همین امروز با کارشناسان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته تماس بگیرید.

همچنین می توانید فرم درخواست سرویسکار را پر کنید، تا کارشناسان ما در اسرع وقت در محل شما حاضر شوند.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

اشتراک گذاری این صفحه