اگر برای خرید توالت فرنگی سری به بازار زده باشید قطعاً نام توالت فرنگی بیده دار به گوش تان خورده است. نوعی توالت فرنگی که برای آبکشی نیازی به لوله کشی و نصب شیر مخلوط ندارد و از سیستم بیده برای شستشوی آسان استفاده می کند.

تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا به شما بگوییم توالت فرنگی بیده دار چیست و نحوه استفاده از بیده توالت فرنگی را توضیح خواهیم داد. همچنین به شما خواهیم گفت روش نصب بیده بر روی توالت فرنگی و طریقه نصب توالت فرنگی خودشور یا بیده دار به چه صورت است.


بیده چیست؟

در جواب این سوال که بیدت چیست؟ باید گفت اختراع اولین بیده یا بیدت به قرن 17 میلادی و آن هم توسط یک مخترع فرانسوی برمی گردد. بیده که به آن خودشور هم می گویند مکانیزمی است که با کمک آن عمل پاشش آب به بدن فرد انجام می شود. از بیده می توان در دوش حمام و توالت فرنگی استفاده کرد. به حدی که امروزه استفاده از سیستم بیده در حمام ها و سرویس های بهداشتی اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی دیده می شود.

البته در مدل های قدیمی تر بیده به این شکل طراحی می شدند که یک کاسه شبیه به کاسه توالت در سرویس بهداشتی وجود داشت و داخل آن بیده نصب شده بود. این کاسه بیده دار در کنار توالت فرنگی نصب می شد. به همین دلیل به آن روشویی کنار توالت فرنگی می گفتند.

بنابراین برای استفاده از این نوع بیده شخص باید بعد از اتمام اجابت مزاج بر روی توالت فرنگی از جای خود بلند شده و طوری بر روی کاسه بیده می نشست که زایده بیده تراز با نشیمنگاه او باشد تا با پاشش آب قسمت انتهایی او شستشو داده شود.

 

بیده در توالت فرنگی چیست؟

با گذر زمان و رشد تکنولوژی مدل طراحی بیده ها نیز تغییر کرد. به حدی که امروزه می توان بیده را به صورت یک مکانیزم جداگانه بر روی توالت فرنگی نصب کرد و دیگر به قرار دادن کاسه توالت جداگانه برای نصب بیده در سرویس بهداشتی نیازی نیست.

اگر برای شما سوال است که خودشور توالت فرنگی چیست؟ باید بگوییم بیده یا خودشور توالت فرنگی وسیله ای است که به زیر درب توالت فرنگی متصل می شود، به نحوی که لوله زایده مانند بیده دقیقاً مماس با قسمت انتهایی بدن شخص و در پشت او قرار می گیرد. بیده توالت فرنگی می تواند بدن شخص را بعد از اجابت مزاج بدون دخالت دست شستشو دهد. پس برای این منظور فرد باید بر روی نشیمنگاه توالت فرنگی نشسته باشد. برای اطلاع از روش نصب روشویی لینک مقاله را لمس کنید.


بیده توالت فرنگی

عکس بیده

انواع بیده

همانطور که گفتیم شکل ظاهری بیده ها به مرور زمان تغییر کرد، اما در حال حاضر انواع بیده توالت فرنگی به دو مدل کلی مکانیکی یا دستی و الکترونیکی یا دیجیتال در بازار وجود دارد. در ادامه به بررسی قابلیت های این دو مدل می پردازیم:

  1. بیده مکانیکی

ساده ترین و در عین حال ارزان ترین نوع بیده توالت در بازار بیده مکانیکی است که در کنار نشیمنگاه توالت فرنگی نصب می شود. مدل مکانیکی بیده بدین شکل است که در انتهای بیده و در قسمتی که لوله پخش کننده آب قرار دارد، یک شیر یا دسته تعبیه شده است.

ب 2

اگر برای شما این سوال مطرح شده که شیر بیده چیست؟ در جواب باید بگویم بر روی بیده مکانیکی یک عدد شیر تعبیه شده که به آن شیر بیده می گویند.

در مواقعی که شخص بخواهد از بیده مکانیکی استفاده کند، باید این شیر یا دسته را باز می کند. در این هنگام آب از لوله خروجی با فشار مشخص خارج می شود و سیستم پاچشی آب باعث شستشوی بدن می شود.

  1. بیده دیجیتال

مدل دیجیتالی بیده قابلیت های بیشتری از بیده مکانیکی دارد. بیده اتوماتیک یا برقی به صورت یک دسته دیجیتالی در کنار نشیمنگاه طراحی شده که تعدادی دکمه فرمان بر روی آن وجود دارد. با کمک بیده اتومات می توان مقدار پاشش آب را به چندین حالت تقسیم کرد و در بعضی از انواع این بیده ها، سیستم خشک کن نیز طراحی شده است.

ب 3

عکس بیده دیجیتال

سیستم خشک کن بیده توالت بدین صورت عمل می کند که بعد از پاچیدن آب درب فرنگی بسته شده و قسمت داخلیِ فرنگی با ایجاد گرما و باد خشک می شود. قابلیت تغییر جهت پاشیدن آب از دیگر قابلیت های بیده فرنگی دیجیتال است، همچنین در برخی مدل ها می توان مقدار دمای آب را نیز تنظیم کرد و بعضی از برندها دارای فیلترهایی هستند که به واسطه آن ها آب خروجی از بیده از هر گونه باکتری و بیماری پاکسازی شود.

 

مزیت های بیده توالت فرنگی

مزایای استفاده از بیده در توالت فرنگی بسیار قابل توجه هستند، مخصوصاً اینکه به دلیل شستشو اتوماتیک این دستگاه برای افراد سالمند، کودکان، زنان باردار، کسانی که جراحی انجام داده اند و افرادی که مشکلات مفصلی دارند، بسیار مناسب است. اما این تمام مزیت خودشور توالت فرنگی نیست. در ادامه توجه شما را به دیگر مزایای این وسیله جلب می کنیم:

  1. بدون نیاز به استفاده از دست برای شستشو
  2. استفاده نکردن از دستمال توالت برای خشک کردن
  3. سهولت در استفاده از این وسیله برای همه افراد در تمام سنین
  4. صرفه جویی در میزان مصرف آب
  5. تمیز و خشک ماندن کف سرویس بهداشتی و حمام

 

طرز کار استفاده از بیده توالت فرنگی

نحوه استفاده از بیده توالت فرنگی در عین حال که ساده است با توجه به مدل بیده کمی فرق می کند. به این صورت که اگر بیده از نوع مکانیکی باشد، طبق روال همیشگی بر روی صندلی فرنگی می نشینید و بعد از اتمام قضای حاجت دستگیره بیده تعبیه شده در کنار نشیمنگاه را به جلو کشیده و شیر آب آن را با دست می چرخانید. به این ترتیب آب با فشار مناسب و پاشش به سمت جلو و رو به بالا از لوله بیده خارج می شود. پس از اتمام شستشو کافیست دوباره شیر بیده را در خلاف جهت قبلی بچرخانید تا به این صورت آب بیده قطع شود.

اما اگر بیده از نوع اتوماتیک یا دیجیتال باشد، روش استفاده از آن بسیار آسان تر است. به این ترتیب که بعد از اجابت مزاج دکمه wash بر روی دسته توالت فرنگی یا بیده را فشار می دهید تا آب با فشار کافی به بدن شما برخورد کرده و شستشو را انجام دهد. بعد از اینکه از تمیز شدن بدن خود مطمئن شدید، دکمه stop را فشار می دهید تا جریان آب خروجی از بیده قطع شود.

البته همانطور که گفتیم بیده های دیجیتال قابلیت های دیگری هم دارند، بنابراین می توانید قبل از فشار دادن دکمه wash مقدار فشار آب، جهت پاشش و دمای آب را از طریق دکمه های مربوط به خود بر روی دسته بیده تنظیم کرده و حتی بعد از فشار دادن دکمه stop خشک کن بیده را فعال کنید تا دیگر برای خشک کردن خود نیازی به دستمال توالت هم نداشته باشید.

 

روش نصب بیده

خوشبختانه بیده های اتوماتیک و مکانیکی را می توان بر روی تمامی توالت های فرنگی نصب کرد و برای تمامی مکان هایی که توالت فرنگی دارند می توان از این وسیله بهره برد، ازجمله منازل مسکونی، هتل ها، مکان های اداری، بیمارستان ها، مهدکودک ها، خانه های سالمند و ...

به همین دلیل بیده توالت فرنگی به عنوان یک وسیله جانبی جداگانه در بازار به فروش می رسد. اگر قصد خرید بیده برای توالت فرنگی را دارید بر روی لینک خرید خودشور توالت فرنگی دیجیکالا بزنید تا با انواع آن آشنا شوید و با مقایسه آنها با یکدیگر خرید مطمئنی داشته باشید.

با ما در ادامه همراه باشید زیرا در این قسمت قصد داریم تا روش نصب خودشور توالت فرنگی را به شما آموزش دهیم:

برای نصب بیده روی توالت فرنگی به چیزی جز خرید بیده از بازار نیاز ندارید. در داخل بسته بیده خریداری شده تمام لوازم نصب وجود دارد. مگر اینکه محل نصب توالت فرنگی شما فاقد شیر پرکن باشد. در این صورت لازم است تا لوازم مورد نیاز برای اجرای لوله کشی آب تا توالت فرنگی را تهیه کرده و سپس به نصب بیده توالت فرنگی اقدام کنید.

ب 4

توجه به مدل بیده قبل از نصب بسیار مهم است. چون برخی از بیده ها، از جمله بیده دیجیتال خود دارای درب آرام بند است، بنابراین در زمان نصب بر روی توالت فرنگی باید درب توالت را به کل برداشته و از درب بیده استفاده کنید. اما برخی دیگر فقط مکانیزم بیده را دارند که شامل یک وسیله ای استوانه ای شکل به همراه شیر بر روی مکانیزم و شلنگ آب است.

  1. اگر بیده دارای دارای درب باشد، باید پیچ های درب فرنگی را از روی آن باز کرده و بجای آن بیده درب دار را بر روی کاسه فرنگی ببندید. اما چنانچه بیده فقط دارای مکانیزم بود، کافیست پیچ های درب فرنگی را باز کرده و سپس مکانیزم را در زیر درب قرار دهید. در نهایت درب فرنگی را دوباره با کمک پیچ ها در محل قبلی خود نصب کنید.
  2. مرحله بعدی کار به نصب سیستم آب بیده می رسد. برای این منظور اغلب به مقدار مناسب شلنگ آب در داخل بسته بندی بیده قرار دارد، اما اگر وجود نداشت باید خود به تهیه شلنگ آب برای بیده اقدام کنید.
  3. شلنگ آب بیده را از یک طرف به ورودی آب به مکانیزم بیده اتصال داده و از طرف دیگر به شیر پرکن فرنگی وصل می کنیم
  4. اگر شیر پرکن دارای سه راهی نبود، باید قبل از اتصال شیلنگ آب بیده به شیر پرکن یک عدد اتصال دیگر به شیر پرکن وصل کنید تا شلنگ را به آن اتصال دهید.
  5. بعضی از بیده ها قابلیت این را دارند تا علاوه بر اتصال به آب سرد به آب گرم هم وصل شوند. در این صورت شما دو عدد شیر بر روی مکانیزم بیده مشاهده می کنید. برای وصل کردن آب گرم به بیده باید شلنگ آب گرم را به زیر شیر گرم بیده وصل کرده و طرف دیگر آن را به شیر آب گرم سرویس بهداشتی اتصال دهید. با این قابلیت می توانید در موقع آب کشی از آب گرم نیز در کنار آب بیده استفاده کنید.

جهت مشاهده و دانلود رایگان فیلم نصب توالت فرنگی بر روی لینک بزنید.

بیده توالت فرنگی

 توالت فرنگی بیده دار چیست؟

احتمالاً نام توالت فرنگی خودشور به گوش شما خورده است. اگر برای شما این سوال مطرح شده که توالت فرنگی خوشور چیست؟ در جواب باید بگوییم همانطور که در تصویر زیر می بینید بعضی از توالت های فرنگی بیده سرخود هستند که اصلاحاً به آن خودشور می گویند. در صورت نصب توالت فرنگی خودشور دیگر نیازی به خرید بیده بصورت جداگانه و نصب آن بر روی توالت نیست.

bide 2

توالت فرنگی شستشو دهنده یا بیده دار هم همانند دیگر توالت ها نمونه های داخلی و خارجی دارد. اما نکته مشترک در بین آن ها این است که نوع بیده بکار رفته در توالت بیده دار می تواند مکانیکی یا دیجیتال باشد. در ادامه نحوه نصب توالت فرنگی خودشور را به شما آموزش می دهیم.

اگر هنوز هم برای خرید توالت فرنگی بیده دار مطمئن نیستید، مطلب توالت فرنگی بیده دار بهتر است یا بدون بیده را از دست ندهید. در صورت تمایل به اطلاع از نحوه تعویض توالت فرنگی لینک مقاله را لمس کنید.

 

طریقه نصب توالت فرنگی خودشور

تنها تفاوتی که در روش نصب توالت فرنگی بیده دار با بدون بیده و نصب توالت فرنگی وال هنگ وجود دارد در عدم نیاز به نصب شیر مخلوط توالت فرنگی و شلنگ آفتابه ای در توالت فرنگی بیده دار است. چرا که توالت بیده دارد و دیگر برای آبکشی نیازی نصب شیر جداگانه نیست، اما برای توالت فرنگی معمولی و وال هنگ باید شیر آب جداگانه داشته باشیم.

در قسمت زیر روش نصب توالت فرنگی خودشور را به صورت مرحله به مرحله برای شما توضیح داده ایم:

مرحله اول: نصب بوگیر یا حلقه بر روی فاضلاب

در قدم اول باید راه خروج فاضلاب از توالت فرنگی به محیط سرویس بهداشتی را مسدود کنید. بنابراین یک عدد حلقه بوگیر بر روی ورودی فاضلاب محل نصب فرنگی خوشور قرار می دهید و پوشش مومی شکل آن را باز می کنید تا به خوبی به سنگ فرنگی بچسبد.

مرحله دوم: نصب فاضلاب توالت فرنگی

خروجی فاضلاب توالت فرنگی بیده دار را به لوله فاضلاب سرویس بهداشتی اتصال دهید. برای این منظور هیچ نیازی به استفاده از سیفون نیست. چون توالت فرنگی سیفون سرخود دارد. پس فقط کافیست سنگ توالت فرنگی خودشور را بر روی بوگیر بگذارید، به نحوی که حلقه بوگیر به صورت کامل خروجی فاضلاب فرنگی را بپوشاند.

مرحله سوم: اتصال آب توالت فرنگی بیده دار به شیر پرکن

همانطور که در قسمت طریقه نصب بیده توالت فرنگی گفتیم باید شیر بیده به شیر پرکن مختص توالت فرنگی متصل شود. پس شلنگ آب بیده را با کمک اتصالات آن به شیر پرکن وصل کنید.

مرحله چهارم: تراز کردن و آب بندی فرنگی

آخرین مرحله این است که توالت فرنگی خودشور را در محل نصب خود تراز کرده و در نهایت اطراف محل اتصال کاسه توالت به زمین را با چسب آکوریوم بپوشانید تا به خوبی آب بندی شود. در این مرحله شناور یا فلوتر فرنگی نیز باید تنظیم شود. اگر می خواهید بدانید فلوتر توالت فرنگی چیست؟ لینک مقاله را لمس کنید.

برای اطلاع از قیمت این نوع از توالت های بیده دار و یا خرید آن ها بر روی خرید توالت فرنگی بیده دار دیجیکالا بزنید.

 اگر جهت نصب توالت فرنگی نیازمند اطلاعات رایگان و راهنمایی های مفید و کاربردی هستید بر روی پست نصب توالت فرنگی کلیک کنید.

 

جمع بندی

در این توضیحات جامعی در خصوص بیده و توالت فرنگی بیده دار در اختیار شما قرار دادیم. همانطور که گفتیم توالت فرنگی بیده دار به دلیل مزایای متعدد خود مورد استقبال اکثر مصرف کنندگان مخصوصاً افراد سالمند و ناتوان قرار گرفته است.

اگر برای نصب و راه اندازی توالت فرنگی خودشور یا حتی نصب بیده بر روی فرنگی خود نیاز به متخصص دارید، می توانید بر روی تخصص و مهارت مجریان ما در گروه تاسیسات 24 ساعته حساب باز کنید. چون نه تنها مجریان ما کاربلد هستند، بلکه سفارشات شما را همراه با گارانتی تضمین کیفیت انجام می دهند.

پس در صورت نیاز به یک متخصص برای نصب توالت فرنگی خود همین الان فرم درخواست سرویسکار را تکمیل کرده یا با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

ب 5

 

 پرسش و پاسخ های متداول

  1. توالت فرنگی بیده دار بهتر است یا بدون بیده؟

توالت فرنگی بیده دار در مقایسه با بدون بیده مزایای متعددی دارد که از آن جمله می توان به مصرف آب کمتر، سهولت استفاده مخصوصاً برای افراد ناتوان و بهداشتی بودن دست ها بعد از اجابت مزاج اشاره کرد. البته برخی آن را غیربهداشتی می دانند و این تنها ایراد این وسیله است.

 

 

اشتراک گذاری این صفحه