هوا گرفتن پمپ آب خانگی باعث می شود که پمپ نتواند به فعالیت خود ادامه بدهد و بصورت یکسره کار می کند. در این شرایط پمپ توانایی مکش و دهش آب را نخواهد داشت، به همین دلیل باید سریعاً هواگیری شود.

اگر تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید نه تنها عوامل موثر در هوا گرفتن پمپ آب را برای شما بررسی می کنیم، بلکه روش هواگیری پمپ آب را آموزش خواهیم داد.

 

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

نشانه هوا گرفتن پمپ آب

وقتی پمپ هوا بگیرد دیگر قادر به فعالیت نیست. یعنی کار می کند ولی آب را نمی تواند مکش کند.

پمپ هر چقدر هم کیفیت خوبی داشته باشد برای این منظور طراحی شده که آب را پمپاژ کند نه هوا را به همین دلیل وقتی خلا در جریان کار خود داشته باشد این موضوع باعث خواهد شد پمپ عملا نتواند عمل پمپاژ را انجام دهد.

هواگیری پمپ آب در واقع زمانی اتفاق می افتد که مقدار هوای داخل شبکه پمپ از یک میزان مجازی تجاوز کند. این میزان هوا وقتی به دهانه مکش پمپ برسند در اصل با ایجاد یک خلا اجازه نمی دهند فرآیند مکش آب ادامه پیدا کند و همین موضوع باعث هوا گرفتن پمپ آب می شود.

عوامل متعددی می توانند در هوا گرفتن پمپ دخیل باشند بنابراین باید ابتدا روشن شود که چه موضوعی باعث شده که پمپ هوا بگیرد.

البته در اغلب مواقع در ابتدای نصب پمپ آب خانگی باید یک هواگیری ابتدایی انجام شود و حتی در صورت انجام تعمیرات پمپ آب خانگی، حتی اگر در نقطه ای دیگر از شبکه آبرسانی ساختمان تعمیراتی انجام شود می تواند عاملی باشد برای هوا گرفتن پمپ آب خانگی که این دلایل کاملا روشن است و قاعدتا با یک هواگیری ساده مشکل پمپ مرتفع خواهد شد و پمپ می تواند به جریان سالم فعالیت خود باز گردد.

 

چه عواملی باعث هوا گرفتن پمپ آب خانگی می شود؟

دلایل زیادی می تواند باعث هوا گرفتن پمپ آب خانه شود و همانگونه که گفته شد قبل از اینکه هواگیری پمپ انجام شود باید ابتدا ریشه هوا گرفتن پمپ مشخص و عیب مرتفع شود. از این رو باید عوامل متعدد که این شرایط را در پمپ به وجود آورده اند بررسی شوند.

  •  آیا واشر و یا او رینگ پمپ ایراد دارد؟
  •  آب مخزن تمام شده و پمپ خالی کار کرده است؟
  •  آیا در پمپ و یا لوله ها شکستگی و یا ترکی ایجاد شده که باعث این هوا گرفتن شده است؟
  •  آیا پمپ دچار یخ زدگی شده است؟
  •  آیا مشکل در اتصالات پمپ و ارتفاع تنظیم پمپ می باشد؟
  •  و ...

این تنها تعدادی از عوامل مستعد کننده پمپ برای هوا گرفتن هستند.

در نتیجه اولین گام شناسایی و عیب یابی و تعمیر پمپ آب خانگی قبل از اقدام به هواگیری می باشد. لازم به ذکر است در مقاله تعمیر پمپ آب خانگی به نحوه تعمیر پمپ آب خانگی دقیقا پرداختیم.

photo993192337044777045

هواگیری پمپ آب خانگی

هواگیری پمپ آب خانگی به عملیاتی گفته می شود که این خلا و یا هوا را از لوله می گیرد و تخلیه می کند.

هوایی که در درون پمپ و یا به اصطلاح کلگی پمپ قرار گرفته و اجازه پمپاژ آب را نمی دهد باید گرفته شود و وقتی با یک سری عملیات این هوا تخلیه شود اصطلاحا می گوییم پمپ آب هواگیری شده است.

در خانه ها عموما چند نوع پمپ کار می کند. پمپ های آب در خانه یا برای مکش آب از یک مخزن آب استفاده می شوند و عملیات تقسیم آب در ساختمان را انجام می دهند و یا پمپ هایی هستند که آب را از سطح چاه های عمیق بالا می کشند.

 هر دو این دسته نیاز به هواگیری دارند و وقتی در خصوص هواگیری صحبت می شود منظور کلیت پمپ آب خانگی است.

همچنین برخی از پمپ ها خود تنظیم هستند یعنی نیازی به هواگیری ندارند و خودشان بصورت اتوماتیک هوا را تخلیه می کنند ولی پمپ های از نوع جت که در اغلب خانه ها کار می کنند نیاز به هواگیری دارند.

 

چگونه باید عملیات هواگیری پمپ آب خانگی انجام شود؟

  •  مقداری آب آماده کنید

یکی از اساسی ترین نیازها برای هواگیری پمپ آب خانگی خود آب است. شما برای هواگیری پمپ باید ببینید چه ارتفاعی از پمپ را باید هواگیری کنید. منظور اینکه چه مقدار آب برای هواگیری نیاز است.

اگر از مخزن آب در مجاورت خود پمپ باید عملیات هواگیری انجام شود با توجه به اینکه مسیر کوتاه است شاید تنها یک پارچ آب هم کفایت کند و اگر پمپ آب شما در مسیر یک چاه قرار دارد بهتر است از یک شیلنگ برای تامین آب استفاده کنید.

  •  برق پمپ را قطع کنید و فشار لوله ها را کاهش دهید.

باید برای عملیات هواگیری پمپ آب خانگی  ابتدا برق پمپ را قطع کنید. هدف از این کار این است که به دلیل اتومات بودن برخی از پمپ ها به ناگهان پمپ شروع به فعالیت نکند.

همچنین برای اینکه فشار لوله ها را کاهش دهید بهتر است از یک نفر بخواهید یک شیر آب را باز کند تا آب لوله های ساختمان خالی شود.

اگر این کار را انجام ندهید در زمانیکه قصد پر کردن لوله را دارید تا هوا تخلیه شود احتمال دارد آب با فشار خارج شود و وارد مسیر برق پمپ شود و یا خود شما خیس شوید.

نحوه هواگیری پمپ آب خانگی 3

  • مرحله اول هواگیری پمپ آب خانگی

در اکثر پمپ های جت منطقه آب ریز و یا پرایم برای هواگیری پمپ در یک نقطه استاندارد قرار دارد. معمولا این منطقه یا ورودی دارای شکلی شش ضلعی و یا مربع است.

لوله پلاستیکی بصورت مستقیم در بالای مکانیسم پمپ بسته شده است.

باید ابتدا آن را با یک آچار فرانسه شل کرد.اگر نیاز به تهیه آچار فرانسه دارید، مطالعه مطلب راهنمای خرید بهترین سایز و مارک آچار فرانسه می تواند برای انتخابی بهتر به شما کمک کند.

درب پرایم را که بر داشتید باید با استفاده از یک قیف و یا هر وسیله دیگری که اطمینان داشته باشید همه آب را مستقیم داخل سوراخ می ریزید آب را به آرامی داخل پرایم بریزید.

آب وارد اتاق پروانه پمپ و لوله خروجی می شود . این فرآیند باید انقدر ادامه پیدا کند تا آب به لبه این شش ضلعی و یا مربع برسد.

حال باید کمی دست نگه دارید تا هوای موجود در مسیر تخلیه شود. در ابتدا حباب های آب به سرعت آب را به پایین هدایت می کنند و با ادامه این کار کم کم از میزان حباب ها کاسته می شود.

باید کمی منتظر بمانید تا اطمینان داشته باشید همه هوا تخلیه شده است و هیچ حباب دیگری از پرایم خارج نمی شود. در این شرایط هواگیری پمپ آب خانگی انجام شده و می توانید درب پرایم را ببندید.

نحوه هواگیری پمپ آب خانگی 4

  •  مرحله دوم هواگیری پمپ آب خانگی

اکنون باید درب پرایم را محکم بسته باشید و والو خروجی آب را باز کنید و برق پمپ را اتصال دهید. در این حالت باید بلافاصله فشار گیج پمپ افزایش یابد و یک صعود خوب را از روی صفر نشان دهد.

پمپی که قبلا صدای خشک و خسته ای می داد این بار باید صدای آرام و نرم تری داشته باشد و پمپ آب خانگی باید مکش خوبی داشته باشد. و فشار آب در لوله ها باید خوب باشد.

البته احتمال خالی کردن هوا باز هم از طریقه شیرهای ساختمان وجود دارد که این موضوع خیلی زود به اتمام خواهد رسید.

اگر هواگیری پمپ آب خانگی به خوبی انجام شده بود خیلی نیازی به انجام این کار دوباره نیست ولی اگر پمپ آب دوباره شروع به خشک کارکردن کرد و آب را به خوبی مکش نکرد دوباره باید همان مرحله اولیه تکرار شود.

پیشنهاد: حتی در صورتیکه پمپ کار خود را به خوبی انجام داد یکبار دیگر عملیات هواگیری پمپ آب خانگی انجام شود تا اطمینان داشته باشید که مشکل مرتفع شده است.

 

یادآوری

 اگر هواگیری را دوبار انجام دادید و باز هم مشکل هوا گرفتن پمپ را داشتید باید علت هواگیری را در جای دیگر جستجو کنید که همانگونه که قبلا توضیح داده شد ممکن است مشکل از خرابی و یا ترک در پمپ، لوله ها و یا هر کجای دیگر باشد.

  •  تخلیه آب اولیه لوله ها و آب گیری

پس از اینکه فرآیند هواگیری پمپ آب خانگی انجام شد همانگونه که گفتیم باید شیر ورودی آب باز شود و پمپ در جریان قرار بگیرد.

تذکر مهم: به هیچ عنوان نباید آب اولیه خروجی از لوله ها را استفاده کنید.

بهتر است تا چند لحظه آب از لوله ها خارج شود تا هرگونه هوا و یا میکروبی که وارد سیستم آبرسانی شده از بین برود و سپس دوباره از آب استفاده کنید.

 در ضمن بهتر است در کنار پمپ خود بخصوص اگر سابقه هوا گرفتن پمپ آب خانگی را دارید همیشه یک گالن آب ذخیره برای روزهای مورد نیاز برای هواگیری پمپ آب قرار دهید.

 برای آموزش تصویری نحوه هواگیری پمپ آب پیشنهاد می کنیم کلیپ کوتاه زیر را تماشا کنید.

 

چند نکته مهم درباره هوا گیری پمپ آب خانگی

هواگیری پمپ آب خانگی بخصوص اگر مشکل آن را از قبل بدانید کار چندان مشکلی نیست. اما باید اطلاعات کافی در این زمینه را داشته باشید.

با این وجود توصیه می کنیم موارد زیر را برای هواگیری پمپ آب خانگی در نظر داشته باشید.

  • پمپ آب خانگی اغلب اتومات هستند و به همین دلیل نباید در هنگام باز و بسته کردن برای تعمیر پمپ آب خانگی و یا به منظور هواگیری پمپ آب به برق وصل باشد.
  • اگر احتمالا در هنگام هواگیری از وجود نشتی در زیر پمپ و یا در مسیر لوله ها اطلاع پیدا کردید بهتر است قبل از ادامه هوا گیری این موضوع را با کارشناسان متخصص مطرح نمایید.
  • پمپ آب خانگی نباید به سادگی هوا بگیرد و تنها پس از راه اندازی اولیه به یک بار هوا گیری نیاز دارد. اما اگر این موضوع مرتبا تکرار می شود قطعا مشکلی فنی وجود دارد
  • پمپ آب خانگی بعضا به دلایل استقرار نا مناسب ممکن است هوا بگیرد.
  • قبل از اینکه دلیل اصلی هوا گرفتن پمپ را نیافته اید به هیچ عنوان دست به پمپ نزنید.
  • اگر بی دلیل پمپ شما یکسره شده و مرتبا کار می کند ممکن است یکی از دلایل آن هوا گرفتن پمپ آب خانگی باشد ولی این تنها یکی از دلایل ممکن می باشد و دلایلی دیگری هم می تواند در این موضوع دخیل باشد.
  • اگر پس از تعمیرات در سیستم لوله کشی خانه و یا پمپ، پمپ بصورت یکسره کار می کند دلیل آن به احتمال زیاد هوا گرفتن پمپ آب خانگی است.
  • برخی از پمپ ها اصولا هوا بگیر نیستند زیرا عملیات پرایم و یا هواگیری را بصورت اتومات خودشان انجام می دهند پس بهتر است قبل از اینکه پمپ را باز کنید اطمینان یابید که پمپ شما از آن دسته پمپ ها نباشد.

نحوه هواگیری پمپ آب خانگی 1 

جمع بندی

در این مطلب شما را با دلایل هوا گرفتن پمپ آب آشنا کردیم و همچنین گفتیم که چطور می توانید این وسیله را هواگیری کنید.

اما همانطور که بارها گفته شد، هوا گرفتن مداوم پمپ آب نشانه ای از وجود نقص فنی در این وسیله است. بنابراین اگر پمپ آب شما به صورت مستمر هوا می گیرد، باید به دنبال عیب یابی و تعمیر آن باشید.

همکاران ما در گروه تاسیسات 24 ساعته سابقه درخشانی در تعمیر پمپ آب دارند. علاوه بر این تمامی خدمات از جمله تعمیر و سرویس پمپ آب خانگی را به همراه گارانتی تضمین کیفیت به مشتریان عرضه می کنند.

پس اگر شما هم با هر مشکلی در پمپ آب خود مواجه شده اید، کافیست همین الان با شماره های داخل سایت تماس بگیرید و یا فرم درخواست سرویسکار متخصص را پر کنید.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم

  • هوا گرفتن پمپ آب زمانی اتفاق می افتد که مقدار هوای داخل شبکه پمپ از یک مقدار خاص تجاوز کند. در این حالت حباب های هوا مانع از جریان مولکول های آب شده و در نهایت پمپ نمی تواند عملکرد معمولی خود را داشته باشد.
  • از جمله عوامل موثر در هوا گرفتن پمپ آب می توان به خرابی واشر یا اورینگ پمپ، خالی بودن مخزن آب، وجود ترک و یا نشتی در لوله کشی پمپ، یخ زدگی پمپ و اشکال در اتصالات و ارتفاع پمپ آب اشاره کرد.
  • هوایی که در درون پمپ و یا به اصطلاح کلگی پمپ قرار گرفته و اجازه پمپاژ آب را نمی دهد باید گرفته شود و وقتی با یک سری عملیات این هوا تخلیه شود اصطلاحا می گوییم پمپ آب هواگیری شده است.
  • هوا گرفتن متعدد پمپ آب نشانه ای از وجود نقص فنی در این وسیله است، چون پمپ آب نباید زیاد هوا بگیرد.

 

پرسش و پاسخ های متداول

  1. علت هوا گرفتن مداوم پمپ آب چیست؟

به احتمال زیاد مشکل فنی در پمپ وجود دارد. علاوه بر این اگر پمپ را بدون منبع نصب کرده باشید، هواگیری دائمی آن دور از ذهن نیست.

  1. پمپ آب هر چند وقت یک بار نیاز به هواگیری دارد؟

هواگیری از پمپ آب تنها باید بعد از راه اندازی اولیه این وسیله باشد، مگر اینکه هر چند سال یک بار پمپ هوا بگیرد. بنابراین در حالت عادی نباید پمپ زیاد هوا بگیرد.

اگر نیاز به یک تاسیساتی حرفه‌ای دارید

همین حالا درخواست خود را ثبت کنید تا مشکل تاسیساتی‌تان را در اسرع وقت برطرف کنیم

درخواست سرویسکار متخصص

سوالات متداول

ما در تمام مناطق شهر تهران، کرج، مشهد، شیراز، شهریار، اسلامشهر، اصفهان، تبریز، رشت، اهواز، اراک، پردیس، رودهن، بومهن، پرند، دماوند، قم، ارومیه، کرمانشاه، شهر قدس فعالیت داریم.

باتوجه به اینکه همکاران ما در تمام مناطق شهر مستقر هستند، هزینه ای بابت ایاب و ذهاب از مشتریان نمیگیریم.

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد. اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

بابت مشاهده دستمزدها به صفحه تعرفه خدمات مراجعه کنید. همچنین لازم به ذکر است بعضی از پروژه ها را فقط بعد از بازدید میتوان قیمت اعلام کرد که آنها نیز هنگام تماس تلفنی مجری تاسیساتی با شما قبل از آمدن به محل پروژه قیمت حدودی اعلام می شود.

در این صورت فقط هزینه کارشناسی 200.000 تومان از شما دریافت می شود که اگر کار تعمیر را به ایشان بسپارید این هزینه کارشناسی از دستمزد انجام کار کم می شود یعنی غیر از دستمزد تعمیرات هزینه ای بابت کارشناسی از شما نمی‌گیرند.

تمامی سرویسکاران مجموعه ما قبل از شروع همکاری توسط تیم امور مجریان، از لحاظ تخصصی و فنی مورد سنجش قرار می گیرند.

شما میتوانید از 2 طریق سفارش خود را ثبت کنید:

1. در صفحه درخواست سرویسکار متخصص، فرم خدمات درخواستی مورد نظر خود را پر کنید تا سفارش شما ثبت شود.

2. با شماره های قسمت تماس با ما، تماس گرفته و سفارش خود را به صورت تلفنی به همکاران ما اعلام کنید.

ضمانت جبران خدمات

تمامی خدمات مجموعه ما دارای ضمانت می باشد.

اگر به هر دلیلی مجری کار را به درستی انجام نداد و یا در زمان گارانتی پس از تحویل کار دوباره مشکل ایجاد شد، تاسیسات 24 ساعته متعهد به انجام صحیح توسط همان مجری یا ارسال متخصص دیگر بدون دریافت هزینه اضافه می باشد.

برخی از سوابق کاری مرتبط با نصب ، سرویس و تعمیر پمپ آب خانگی و منبع

 

 

اشتراک گذاری این صفحه